Nevjerojatne fotografije iz BiH u konkurenciji za kalendar Svjetske meteorološke organizacije

772

Bh. fotografi Vladimir Tadić i Boško Hrgić zabilježili su nekoliko nevjerojatnih fotografija predjela u BiH koje su u konkurenciji da se nađu na kalendaru 2024. godine Svjetske meteorološke organizacije (WMO) uz pomoć glasovanja na njihovoj Instagram i Facebook stranici.

Uži krug natjecanja

Fotograf Vladimir Tadić je prošao u uži krug natječaja za izbor fotografija za kalendar 2024. godine Svjetske meteorološke organizacije (WMO).

U utrci je s dvije fotografije i to s Vlašića i Visočice, a ukupno četvrti put u užem krugu te moguće i četvrti put za redom u kalendaru ove UN-ove organizacije, piše Klix.ba.

Visočica | Foto: Vladimir Tadic

Tražene su fotografije visoke likovne i tehničke kvalitete koje su vezane za temu klimatskih akcija, ali i ljudi i zajednice koje rade na klimatskim pitanjima skrećući pažnju na zaštitu od sila prirode, ali i ljudskog utjecaja na nju.

Pored Tadića, u konkurenciji je i fotografija Boška Hrgića koji je zabilježio još jedan nevjerojatan prizor munja iznad Prnjavora.

Munje iznad Prnjavora | Foto: Boško Hrgić

Pored ocjene žirija i geografskog rasporeda fotografija glasovanje na Facebook i Instagram stranici WMO će ući u obzir kod konačne odluke o uvrštavanju u kalendar.

Glasovanje traje do 18. rujna 2023. godine.

Pobjedničke fotografije će biti uvrštene u kalendar i prikazane na Svjetskom meteorološkom danu 2024. godine.