Herceg čestitao Emiliji Zrnić na imenovanju za predsjednicu Općinskog suda Čapljina

2133

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg održao je u svojemu uredu, radni sastanak s novoimenovanom predsjednicom Općinskoga suda u Čapljini Emilijom Zrnić.

Razgovarali su o aktivnostima Općinskog suda, njegovu ustrojstvu, problemima s kojima se susreće djelatnost sudstva u cjelini, kao i o planovima budućega djelovanja kojim bi se kakvoća rada podignula na višu razinu.

Čestitavši predsjednici Zrnić na preuzimanju visoko odgovorne dužnosti, prvi čovjek Vlade HNŽ-a istaknuo je i ovom prigodom kako zakonodavna, izvršna i sudska vlast predanim radom, svaka u sklopu svojih mjerodavnosti, mogu dodatno unaprijediti djelovanje naše županije, tako i cjelokupne BiH.

”Našu suradnju, na korist i zadovoljstvo svih naših sugrađana, moramo njegovati i razvijati, međusobno se upotpunjujući u čuvanju ustavno-pravnoga poretka koji nam jamči mir, stabilnost, u konačnici i napredak. Općinski sud u Čapljini od iznimne je važnosti za žitelje toga kraja, a Vlada HNŽ-a će, kroz svoja redovita sredstva i redovite aktivnosti, nastaviti skrbiti o svim jedinicama lokalne samouprave, tako i o vitalnim potrebama i projektima s prostora Grada Čapljine”, poručio je Herceg.

Upoznavši ga s aktivnostima, planovima i aktualnim poteškoćama u djelovanju Općinskoga suda Čapljina, predsjednica Zrnić zahvalila je predsjedniku Hercegu na susretu i razgovoru, pozdravivši napore Vlade HNŽ-a da, u sklopu svojih ovlasti i mogućnosti, pomogne prevladavanju izazova s kojima se susreće sudska vlast u našoj županiji.