Akcija na kvačila i zamašnjake u Unitrade Čapljina – 15% popusta na dijelove

367

Kvačilo omogućava spajanje i odvajanje prijenosa snage s motora na pogonske kotače.

Takvo spajanje i odvajanje se događa prilikom kretanja s mjesta, zaustavljanja i prilikom mijenjanja stupnjeva prijenosa.

Koji dijelovi ulaze u set kvačila?

U setu kvačila postoje tri glavna dijela:
  • lamela
  • potisna ploča ili korpa
  • potisni ležaj

Kod novijih modela automobila i novih tehnologija kvačila, servisni dio kvačila je postao i zamašnjak sa dvije mase.

Što je to zamašnjak (zamajac)?

Postoje fiksni zamašnjaci i zamašnjaci podijeljene mase. Fiksni se najčešće ugrađuju u slabija dizel vozila i benzinska vozila. Zamašnjak podijeljene mase osjetljiv je sklop mnogih novih dizel vozila. Njegova osnovna uloga je prigušenje vibracija motora prilikom paljenja, vožnje ili gašenja motora.

Najčešći kvar do kojeg dolazi je pucanja oprugica koje spajaju dva dijela zamašnjaka, a popravak u pravilu nije moguć. U slučaju kvara je potrebno zamijeniti zamašnjak jer su povećane vibracije štetne za motor.

Kada i zašto se mijenja kvačilo?

Ovisno o načinu vožnje i opterećenju, kvačila mogu trajati i preko 100.000 kilometara. Lamela je dio koji se u sklopu kvačila najviše troši i često predstavlja glavni razlog za zamjenu, slično kao kočione pločice kod kočnica.

 

Kada se potroši ispod minimalne debljine dolazi do proklizavanja te vozilo ostaje bez pogona.

Zamjena kvačila je na većini vozila velik zahvat u vremenskom i financijskom smislu tako da je preporučljivo mijenjati cijeli set kvačila, jer kad se lamela istroši i ostali dijelovi kvačila su pri kraju svog životnog vijeka.

Važnost ugradnje kvalitetnih dijelova

Zamjena kvačila, ovisno o tipu vozila, može trajati i do 10 radnih sati, pa je svakako poželjno ugraditi proizvođača OE kvalitete (dijelovi kvalitet prve ugradnje).

Promjena seta kvačila i pratećih dijelova je skupa investicija, ali kako biste bili sigurni da nećete imati dodatnih ulaganja preporučujemo korištenje dijelova kvalitete prve ugradnje (OEM dijelovi).

Trošak popravka uslijed korištenja jeftinih dijelova može biti višestruko veći od „uštede“ pri kupnji jeftinijih dijelova.

U našim centrima koristimo dijelove proizvođača kao što su Luk, Sachs, Blueprint, a uz dijelove kvalitete prve ugradnje dajemo i garanciju na dijelove i uslugu.

Cijene i AKCIJA na setove kvačila i zamašnjake u Unitrade centrima

Od 15.9. do 10.10.2023. iskoristite akciju u Unitrade centrima s 15% popusta na setove kvačila i zamašnjake, te ostale dijelove kvačila ugrađene u našim servisima.
Ovisno o vrsti vozila i marki proizvoda, cijene se mogu znatno razlikovati. Točnu cijenu zamjene seta kvačila ili zamašnjaka za vaše vozilo je potrebno provjeriti prema broju šasije vozila.

Za informaciju o cijeni ili rezervaciju termina servisa posjetite Unitrade Čapljina:

Unitrade d.o.o. podružnica Čapljiina, Tasovčići b.b.

ili kontaktirajte poslovnicu:

Telefon: 036/810-440
Email: capljina@unitrade.ba