FOTO | Proslavljen sveti Mihovil, zaštitnik Vojne kapelanije vojarne „Božan Šimović“ u Čapljini

1975

U kapeli sv. Mihovila arkanđela proslavljen je nebeski zaštitnik vojne kapelanije u vojarni „Božan Šimović” u Čapljini.

Vojnici, dočasni i časnici Svetom Ispovijedi i Svetom Misom uočnicom u četvrtak 28. rujna 2023. duhovno su se pripravili za svoj patron i svoga zaštitnika.

Ispovijedala su četvorica svećenika: don Ivan Aničić, župni vikar u Dračevu, don Krešo Puljić, župnik u Dračevu, don Gordan Božić, župnik u Stocu i don Tomislav Rajič, župni upravitelj Domanovića i brigadni kapelan.

Svetu Misu predslavio je don Krešo Puljić, a Sveta Misa prikazana je za pokojne iz obitelji Krstić koja je prošle godine tragično nastradala u saobraćajnoj nesreći. Na Svetoj Misi sudjelovalo je oko 40 vojnika, dočasnika i časnika, roditelji pokojnog narednika Borisa Krstića te civilna i vojna policija.

U petak 29. rujna 2023. u kapeli sv. Mihovila Arkanđela proslavljen je nebeski zaštitnik vojne kapelanije u vojarni „Božan Šimović” u Čapljini.

Sveto Misno slavlje predslavio je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, mnogopoštovani fra Jozo Grbeš, uz koncelebraciju: don Vinka Puljića, župnika Gabele i upravitelja župe Struge, don Ilije Petkovića, župnika Čapljine, don Rade Zovke, duhovnog pomoćnika u Čapljini, don Ivana Aničića, župnog vikara u Dračevu, don Ante Jukića, župnog upravitelja župe Crnač i bolničkog kapelana u Mostaru te don Tomislava Rajiča, župnog upravitelja Domanovića i brigadnog kapelana.

Uz vojnike, dočasnike i časnike iz vojarni Čapljina, Rodoč i Livač, na Svetoj Misi sudjelovali su i pripadnici vojne i civilne policije, pripadnici MUP-a Granične policije BiH, pripadnici udruga proisteklih iz domovinskog rata, vršitelji civilnih i političkih vlasti na svim razinama.

Na početku je sve nazočne pozdravio don Tomislav Rajič i pozvao sve prisutne da Svetu Misu prikažu za sve pokojne vojnike, dočasnike i časnike, sve pripadnike civilne i vojne policije, branitelje HVO-a i sve pokojne hrvatske civile.

Provincijal fra Jozo Grbeš je u prigodnoj propovijedi govorio o anđelima kao nebeskim, Božjim bićima u koje se trebamo i mi ugledati i jedni drugima bit poput anđela.

Na kraju Svete Mise don Tomislav se zahvalio svima koji su na bilo koji način pridonijeli proslavi patrona, kako onima koji su sudjelovali u Svetoj Misi tako i onima koji su na druge načine pomogli da se patron vojne kapelanije sv. Mihovil, dostojanstveno proslavi.

Neka sv. Mihovil i ostali arkanđeli isprose milost od Boga da svako zlo i zli odstupi od nas i svakog Božjeg stvora na zemlji, kako bi u svakom srcu i među ljudima vladao Božji mir i ljubav.