Formira se nova Vlada HNŽ: HDZ BiH, SDA i SDP podijelili ministarstva?

  311

  Prošla je godina dana od izbora, a nova Vlada u HNŽ još nije formirana. Ipak, kako neslužbeno prenose lokalni portali, pregovori se bliže kraju.

  Navodno je 90 % svega dogovoreno.

  Prema saznanjima, u Vladi HNŽ će sudjelovati HDZ BIH, SDA i SDP. Ove tri stranke imati će skupštinsku većinu, a navodno će podršku dati i jedan zastupnik NES-a.

  Neslužbeno, HDZ će zadržati sva ministarska mjesta koja ima u trenutnoj Vladi (Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo zdravstva, rada i soc.skrbi, Ministarstvo prometa i veza, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo branitelja), a Marija Buhač će na mjestu premijera zamijeniti Nevenka Hercega.

  SDA u bi u raspodjeli trebala pripasti četiri ministarstva: Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstvo pravosuđa, Ministarstvo financija i Ministarstvo prosvjete, znanosti kulture i sporta.

  Navodno su SDP-u pripala dva ministarstva u raspodjeli. Tako bi ova stranka preuzela vođenje Ministarstva gospodarstva, te Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša.