FOTO | Fotografija ”Mogorjelo” Čapljinke Andree Jakiša među 25 najboljih u BiH

2515

Fotografija kasnoantičke ville Rustica Mogorjelo u Čapljini, autorice Andree Jakiša, izabrana je među 25 najljepših fotografija nacionalnih spomenika u BiH.

Tim povodom upriličena je i izložba fotografija Fondacije Muzej Žitomislić pod nazivom “Nacionalni spomenici Bosne i Hercegovine”, a koja je otvorena Galeriji kraljice Katarine Kosače u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače.

Na izložbi su predstavljene odabrane 23 fotografije, a svečano otvaranje upotpunio je svojim nastupom zbor Sveti Vasilije Tvrdoški i Ostroški iz Trebinja.

Rad ”Mogorjelo”, odnosno fotografija, Čapljinke Andree Jakiša, izabrana je među 25 najljepših, pa je stoga i predstavljena na izložbi u Mostaru.

Inače, krajem 2022. godine, Fondacija Muzej Žitomislić u suradnji sa Misijom OEBS-a u Bosni i Hercegovini raspisala je natječaj za izbor najbolje umjetničke fotografije na temu “Nacionalni spomenici u Bosni i Hercegovini”.

Pravo prijave imali su svi zainteresirani koji se bave fotografijom, profesionalno i amaterski.

Predmet ili motiv fotografije morao je biti neki od objekata i/ili lokaliteta sa liste nacionalnih spomenika u BiH. Na natječaj je pristiglo 90 radova od 36 autora iz cijele Bosne i Hercegovine.

Izložba ostaje otvorena do 30. studenog 2023.