FOTO | Kolonom sjećanja u Čapljini odana počast žrtvama Vukovara

3369

U gradu Čapljini, kao i ranijih godina, organizirana je kolona sjećanja i odana počast svim herojima Vukovara i Domovinskog rata.

Čapljinke i Čapljinci, od najmlađih do najstariji, kroz kolonu sjećanja zapalili su svijeće u središtu grada te na taj način odali su počast gradu heroju.

Djeca iz Dječjeg vrtića Čapljina, učenici Osnovne škole ”Vladimir Pavlović”, Osnovne škole ”Lipanjske zore” i Srednje škole Čapljina zajedno s učiteljima, nastavnicima, profesorima i građanima, na Trgu kralja Tomislava, ali i sportaši, kulturni djelatnici te građani formirali su kolonu sjećanja koja je prošla od Trga kralja Tomislava sve to Trga hrvatske slobode.

Okupljeni su na Trgu hrvatske slobode ispred križa i zida sjećanja odali počast svim poginulim hrvatskim žrtvama II svjetskog rata, Domovinskog rata i poraća te su zapalili svijeće za sve poginule branitelje i civile Vukovara.

”Snagom sjećanja dostojanstveno i trajno živi u nama dok u tišini palimo svijeće za Grad Heroj. Svjetlost se raspršuje, gori ljubavlju, drhti suzom, odzvanja ponosom – Vukovar”, poručeno je glasno sa Trga hrvatske slobode u Čapljini.

”Svake godine na jedan poseban način obilježavamo žrtvu Vukovara. Čapljinci daju svoj doprinos Koloni sjećanja i u Čapljini a i Vukovaru te se time prisjećamo kako žrtava Vukovara, tako i svih branitelja i u BiH i u RH. U ovoj našoj čapljinskoj Koloni sjećanja uglavnom sudjeluje mladost, počevši od predškolskog uzrasta pa do srednje škole i starijih, te na taj način pokušavamo djeci približiti hrvatsku povijest”, poručili su organizatori iz Gradske uprave Grada Čapljine.