FOTO | Svečanom sjednicom i polaganjem vijenaca obilježen Dan općine Neum

1592

Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća Neuma održanoj u povodu Dana Općine, nazočnima se danas obratila i predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač, poručivši kako Vlada smješta turizam među jednu od ključnih, strateških točaka razvojnog puta Županije.

”Neum, kao jedini bosanskohercegovački grad na obali i kao županijski izlaz na Jadran, sa svojim kristalno čistim morem, ugodnom mediteranskom klimom i srdačnim stanovništvom, ima izrazito veliki turistički potencijal.

Mi smo te činjenice itekako svjesni, a koristim i ovu prigodu jasno kazati kako ćemo, kao Vlada, učiniti sve kako bi Neum zaista bio cjelogodišnje turističko odredište, sa svim svojim kapacitetima koji moraju biti iskorišteni u punini.

Već u svojim prvim nastupima naglasila sam kako će jednim od naših primarnih ciljeva biti donošenje Strategije razvitka turizma. To je dokument koji će voditi afirmaciji HNŽ-a kao višednevne, multiodredišne turističke ponude, usmjerene na prirodno i kulturno nasljeđe i niz turističkih grana za koje imamo izravan potencijal i objektivnu komparativnu prednost u odnosu na druge prostore”, kazala je Buhač, dodavši kako će Vlada, kroz tu strategiju, težiti identificiranju ključnih športsko-rekreacijskih, prirodnih i kulturnih sadržaja te druge turističke infrastrukture čije ćemo uređenje i izgradnju poduprijeti kao preduvjete za daljnji razvitak.

”Radit ćemo na transformiranju turističke zajednice i završetku uspostave općinskih i gradskih turističkih zajednica kao važnih nositelja turističkoga napretka i promocije destinacije.

Sigurna sam da ćemo, u zajedništvu s gradskim i općinskim vlastima, ali i višim zakonodavnim i izvršnim razinama, znati odgovoriti izazovima koji su pred nama”, zaključila je predsjednica Vlade, s kojom su u Neumu bili i ministar unutarnjih poslova Marijo Marić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mario Jurica i ministar za pitanja branitelja Đuro Prkačin.

Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje vijenaca na Spomen obilježju za sve nestale, umrle i poginule branitelje s područja Neuma.