VIDEO | Denis Ćorić: Nogometni savez mora zaštititi trenere

1075
Denis Ćorić

”U BiH brzo iscijedimo trenere, nakon dva, tri poraza već dolazi novi. Nogometni savez mora zaštititi trenere”, rekao je donedavno trener GOŠK-a iz Gabele Denis Ćorić u emisiji Sport Puls koja se emitira na Televiziji Sveučilišta u Mostaru (SUM TV).

Trend koji je zahvatio Bosnu i Hercegovinu, pretjerano smjenjivanje trenera, uzima sve više maha u sportu, osobito u domaćem prvenstvu i na reprezentativnoj razini, a Ćorić kaže kako je on jedan od izuzetaka toga trenda i razlog njegovog odlaska nije bio težak poraz od mostarskog Veleža.

”Kroz zadnjih par treninga osjetio sam da nemam više tu energiju i da je došlo vrijeme da prepustim to nekom drugom, a poraz od Veleža nije utjecao na moj odlazak”, dodaje.

Proveo je preko 500 dana na klupi ”Lavova”, prošao i sretne i teške trenutke, a kako je rekao više je bilo sretnih jer je GOŠK dominantno uzeo naslov u Prvoj ligi Federacije BiH.

GOŠK: Denis Ćorić podnio ostavku, odstupio i Velibor Pudar

Srušili su rekord Veleža, koji je datirao još od sezone 2018./19. po broju osvojenih bodova na polusezoni, piše sumsova.

Od 15 utakmica, pobijedili su 14 i s osvojena 42 boda „skinuli“ Veležovih 39 s trona. Praktički su si već tad kupili kartu u jednom smjeru za Premijer ligu, ali u moru svih tih pobjeda, trener Ćorić ipak ističe jednu koja se dogodila u najvišem rangu BH nogometa, onu protiv FK Željezničar.

”To nam je bio pokazatelj da smo sazrjeli za Premijer ligu”, dodaje.

Vrijeme provedeno u Gabeli pamtit će samo pozitivno, no kako sam kaže, zadovoljan je učinjenim, ali i da uvijek može bolje.

O tome što očekuje od Hrvatske reprezentacije u sutrašnjem srazu sa Armenijom, gdje se vidi u budućnosti te ima li već neke ponude ”na stolu”, može se pogledati u videu emisije Sport Puls.

Autor: Robert Rezo