Čapljinac Vinko Ćemeraš nastupit će na Dori 2024.

1324

Poznato je tko će se natjecati na natjecanju Dora 2024., odnosno na natječaju za hrvatsku pjesmu koja će ovu državu predstavljati na Eurosongu 2024.

24 je finalista, od kojih je dosta poznatih lica, a kako se i spekuliralo, Let 3 je jedno od njih te će se i ove godine boriti za Europu.

“Na ovogodišnji natječaj stigle su rekordne 203 prijave što ponovno pokazuje veliki interes autora i izvođača. Tu su publici neka poznata, ali i manje poznata imena”, objavili su s HRT-a.

Vinko i ”Lying eyes”

‘Zeleno svjetlo‘ za Eurosong tražit će i Vinko Ćemeraš, pobjednik treće sezone HTV-ovog showa The Voice, sa skladbom ‘Lying eyes”.

HRT-ov stručni žiri u sastavu su Željko Mesar kao predsjednik žirija, Igor Geržina kao glazbeni producent u RJ Glazba HRT-a, Dražen Miočić kao urednik programskog kanala HTV 4, Robert Urlić kao urednik u Glazbenim sadržajima Hrvatskoga radija, Tomislav Krizmanić predsjednik OGAE Hrvatska i Ema Gross, glazbena urednica u Glazbenim sadržajima Hrvatskoga radija, a odabrali su 24 pjesme koje će se boriti za titulu predstavnice Hrvatske na Eurosongu te četiri rezervne pjesme u slučaju nemogućnosti nastupa ili odustajanja finalista.

Premda ljudi s HRT-a to još uvijek ne žele službeno potvrditi, izgledno je da će se Dora ove godine odvijati tijekom više večeri. U ovom trenutku još uvijek se ne zna hoće li se natjecanje održati u Opatiji ili Zagrebu.

Popis finalista abecednim redom po nazivu pjesama:

A TAMBURITZA LULLABY – Alen Đuras

BABAROGA – Let 3

BABY, BABY – Noelle

CAN WE TALK – Boris Štok

DIJAMANTI – Natalie Balmix

DO MJESECA – Pavel

GASOLINE – Marcela

HOW DO YOU LOVE ME – Erna

LYING EYES – Vinko

MORE – Lana Mandarić

NEBO PLAČE – James Night

NE PLAČEM ZBOG NJE – Saša Lozar

NEPOBJEDIVA – Barbara Munjas

NE VJERUJEM TI – Lara Demarin

OD KAD TE SANJAM – The Splitters

ONE DAY – Misha

PAMETNOM DOSTA – ET

PLAVI LEPTIR – Lu Dedić

PROBUDI USNE MOJE – Zsa Zsa

SLATKE SUZE, GORKA LJUBAV – Vatra

SRETNIH DANA DAT’ ĆE BOG – Stefany Žužić

TIŠINE – Eugen

VODU PITI TRIZAN BITI – Mario Battifiaca feat. Robert Ferlin

VOLJENA ŽENO – Damir Kedžo