GOŠK pobijedio Željezničar i gurnuo ga nadomak zone ispadanja

741

Nogometaši GOŠK-a svladali su Željezničar rezultatom 1:0 u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, a to je ujedno za ove dvije ekipe i posljednji duel u jesenjem dijelu prvenstva

Gosti su s velikim brojem navijača stigli u Gabelu, a njih oko 200 priredili su odmah i koreografiju u nadi da će pomoći svom timu da ostvare prvi bod ili bodove na gostovanjima ove sezone.

GOŠK je nešto bolje ušao u meč. Domaći su imali dvije odlične prilike unutar jedne minute, a neprecizni su bili Šuta i Čajić.

Sredinom prvog poluvremena Gabeljani su mogli do gola. Šuta je ponovo pokušao nakon prekida, ali je njegov udarac otišao preko gola.

Do odlaska na odmor Plavi su ostali s igračem manje. Pravu glupost napravio je Marin Galić gurnuvši u jednom duelu rivala iz drugog tima. Miloš Gigović je pokazao direktan crveni karton. Odluka je izazvala prosvjede igrača Željezničara.

Bez golova se otišlo na odmor, a činilo se da je Željezničar postao znatno opasniji otkako je ostao s igračem manje. Plavi su imali dosta prostora za kontre i zamalo nekoliko ih iskoristili.

Plavi su imali nekoliko kontri preko Nedima Mekića i Sulejmana Krpića, ali nisu uspjeli da ih iskoriste. Posebno dobra šansa bila je za Krpića u 71. minuti kada je izašao sam pred golmana GOŠK-a, a onda i šutirao ravno u njega.

Kada se činilo da će utakmica završiti bez golova, Esmir Hasukić golom glavom dovodi GOŠK u vodstvo, a na kraju donosi i pobjedu.

Susret je završen rezultatom 1:0 tako da je GOŠK skočio za dvije pozicije i prestigao Željezničar. Plavi su sada samo na jedno mjesto od zone ispadanja i na 10. su mjestu s 19 bodova.

Standings provided by Sofascore

Tekst: Klix.ba
Foto: Adem Ćatić | FK Željezničar