FOTO | U Čapljini započela uspješna akcija dragovoljnog darivanja krvi za kraj 2023. godine

1310

U sklopu posljednje akcije darivanja krvi u 2023. godini, Crveni križ Grada Čapljine u suradnji sa Odjelom za transfuziologiju SKB Mostar uspješno organizira dragovoljno darivanje krvi koje je privuklo velik građana.

Akcija je započela jutros u prostorijama Srednje škole Čapljina, gdje su ljubazni volonteri dočekivali darivatelje krvi s osmijehom i zahvalnošću.

Ovaj hvale vrijedan događaj ima poseban značaj s obzirom na blagdansko razdoblje, kada je potreba za krvlju često povećana, a odaziv građana Grada Čapljine pokazao se iznimno solidarnim.

Građani su izrazili svoju svjesnost o važnosti darivanja krvi i humanitarnog doprinosa zajednici.

Kroz razgovore s darivateljima za Čapljinski portal, mnogi su istaknuli svoju motivaciju da sudjeluju u akcijama ovakve vrste te su izrazili želju da budu redoviti donatori i u sljedećim godinama.

Predstavnici Crvenog križa Grada Čapljine zahvalili su se svim građanima koji su odvojili vrijeme i hrabro pristupili darivanju krvi, čime su dali svoj dragocjeni doprinos zajednici i potrebitima.

Akcija dragovoljnog darivanja krvi u suradnji sa Odjelom za transfuziologiju SKB Mostar nastavlja se do 12 sati, a organizatori se nadaju da će postići što veći broj donacija kako bi osigurali dovoljne zalihe krvi za potrebe pacijenata u sljedećim mjesecima.

Ovim putem pozivaju sve zainteresirane građane da se pridruže akcijama darivanja krvi u 2024. godini i doprinesu očuvanju života i zdravlja onih kojima je to najpotrebnije.

Neka ova akcija bude poticaj svima da se u budućnosti redovito odazivaju humanitarnim događanjima poput ovog, čime ćemo zajedno graditi snažnu i solidarnu zajednicu.