Evo zašto je dobro svako jutro pojesti med s češnjakom na prazan želudac

369

Unutar doma imamo veliku ljekarnu s prirodnim lijekovima koje često zanemarujemo, a neke od stvari su med i češnjak. Mnogi od začina koje svakodnevno koristimo za kuhanje imaju nevjerojatna ljekovita svojstva

Bijeli luk i med smatraju se prirodnim antibioticima. Te dvije namirnice u kombinaciji čine izvrstan prirodni lijek u borbi protiv stanja poput prehlade, gripe i drugih bolesti.

Spojevi sumpora u češnjaku i nutrijenti u medu djeluju antikoagulantno i tonizirajuće na vene, sprječavajući nastanak tromboze i proširenih vena. Alicin u češnjaku detoksificira krv, uklanja višak kolesterola i regulira trigliceride.

Najbolje je što ovu smjesu možete zapakirati i čuvati duže vrijeme kako bi vam uvijek bila pri ruci. Preporučuje se da ovo isprobate 7 dana zaredom kako bi osjetili nevjerojatne rezultate, piše 24sata.hr.

Prednosti češnjaka i meda

Češnjak nije samo savršena opcija kada se radi o dodavanju okusa jelima, on također pruža dugačak popis zdravstvenih dobrobiti zahvaljujući svojim snažnim antioksidativnim svojstvima. Češnjak ima spoj poznat kao alicin, koji pomaže u snižavanju razine kolesterola, sprječava zgrušavanje krvi, a pokazalo se da ima antikancerogena i antimikrobna svojstva.

Također, češnjak ima malo kalorija, ali je vrlo bogat hranjivim tvarima. Sadrži mangan, vitamin B6, selen i vlakna. Prirodni je pojačivač imunološkog sustava koji pomaže u borbi protiv infekcija.

Jedno je istraživanje pokazalo da dnevna doza češnjaka smanjuje broj prehlada za 63%.

Organski ili sirovi med prepun je antioksidansa, enzima i minerala, uključujući željezo, cink, kalij, kalcij, fosfor, magnezij i selen. Pun je i vitamina B6, tiamina, riboflavina i niacina. Organski med također izvrsno pomaže kod probave. Vitamini i minerali prisutni u medu pomažu u snižavanju razine kolesterola i izvrstan je izvor energije za tijelo i um. Također pomaže u održavanju zdrave težine jer ga možete koristiti kao zamjenu za šećer. Njegova antioksidativna svojstva čine ga odličnim saveznikom imunološkog sustava.

Recept za češnjak i med

Uzmite nekoliko režnjeva češnjaka, ali nemojte ih oguliti do kraja, već samo uklonite prvi sloj, onaj koji na kraju drži sve režnjeve zajedno. Zatim ih stavite u praznu staklenu posudu. Možete koristiti prethodno dezinficiranu posudu za pekmez. Na kraju teglu punu češnjaka prelijte organskim medom. Žlicom uklonite mjehuriće. Sada ga samo trebate ostaviti u hladnjaku ili u ormariću, na sobnoj temperaturi, nekoliko dana prije konzumiranja.

Ako je staklenka pravilno zatvorena svaki put kada unesete malo smjese, može trajati i do 2 godine.

Savjeti i upozorenja

Savjet

Kako biste izvukli najviše koristi od češnjaka, uvijek ga trebate koristiti sirovog. Kuhanje češnjaka smanjuje njegova nutritivna svojstva.

Upozorenje

Američka klinika Mayo je identificirala konzumaciju meda tijekom prve godine života kao faktor rizika za botulizam dojenčadi. Botulizam dojenčadi nastaje kada beba proguta žive bakterije i one rastu unutar gastrointestinalnog trakta. Ne zaboravite posavjetovati se s liječnikom prije uzimanja mješavine, donosi ecocolmena.