FOTO | Čapljina: Nagrađene najuspješnije studentice u akademskoj 2022./2023. godini

2654

U Gradskoj upravi grada Čapljine organiziran je svečani prijem najuspješnijih studentica grada Čapljine u akademskoj 2022./2023. godini.

Prijem je okupio studentice iz različitih fakulteta, čije izvanredno akademsko postignuće predstavlja ponos grada Čapljine.

Važnost ulaganja u obrazovanje

Gradonačelnik Vidić izrazio je duboko poštovanje prema njihovim dostignućima te istaknuo važnost ulaganja u obrazovanje kao ključnog faktora za budući prosperitet grada.

U ugodnoj atmosferi, gradonačelnik Vidić osobno je čestitao svakoj studentici na njihovim postignućima, naglašavajući koliko su njihovi uspjesi važni za cijelu zajednicu.

FOTO | Čapljinka Marinela Jelčić nagrađena Dekanovom nagradom!

Ukupno je sedam čapljinskih studentica dobilo Dekanovu/Rektorovu nagradu:

  • Anđela Karlović – dekanova i rektorova nagrada
  • Marinela Jelčić – dekanova i rektorova nagrada
  • Božica Bojana Pažin – Rektorova nagrada
  • Gabriela Merdžan – Rektorova nagrada
  • Antonela Vukančić – Dekanova nagrada
  • Ines Lovrić – Dekanova nagrada
  • Julija Mijić – Dekanova nagrada

“Ponosni smo na svakog pojedinca koji predstavlja budućnost našeg grada kroz svoje obrazovanje i trud. Vaša predanost i uspjeh čine nas sretnima i motiviranim za daljnje podržavanje obrazovnih inicijativa”, istaknuo je gradonačelnik.

FOTO | Čapljinka Anđela Karlović nagrađena Dekanovom i Rektorovom nagradom

Anđela Karlović, magistra strojarstva ističe da je ovo veliki uspjeh za nju.

”Pa sigurno da je Rektorova nagrada najveći uspjeh koji student može postići u svome školovanju, a svaka proslava Rektorove nagrade sigurno da uveliča sam čin školovanja, truda, rada i zalaganja još više i budi još veći ponos u pojedincu”, ističe Karlović.

Prigodne nagrade

Na prijemu su dodijeljene i prigodne nagrade najuspješnijim studenticama, koje su predstavljale simboličan znak zahvale za njihov trud i angažman.

Studentice su kao nagradu dobile jednokratnu novčanu pomoć od 1.000 KM i još prigodnih poklona.

Ovom prilikom, studenti su imali priliku razmijeniti iskustva, povezati se međusobno te razgovarati s gradonačelnikom o pitanjima koja se odnose na obrazovanje i budućnost mladih u Čapljini.

FOTO | Čapljinka Ines Lovrić osvojila Dekanovu nagradu

Ovaj događaj također je poslužio kao prilika za promicanje suradnje između lokalne uprave i obrazovnih institucija, stvarajući most između grada i mladih talenata koji će u budućnosti oblikovati zajednicu.

FOTO | Antonela Vukančić iz Čapljine dobitnica Dekanove nagrade na SUM-u

Antonela Vukančić, studentica druge godine Kemije na Sveučilištu u Mostaru, Dekanovu nagradu dobila je za izvrstan uspjeh na prvoj godini fakulteta.

”Drago mi je što sredina iz koje dolazim prepoznala moj rad i trud i što sam za to nagrađena na poseban način. Svakako da je posebno doći među sedam studenata u Gradsku upravu i imati ovaj svečani prijem. Novčani poklon bon svakako će značiti za studentski život u Mostaru, bit će lakše i mojim roditeljima jer je to jedna financijska injekcija, ali i meni. Kada je riječ o planovima za budućnost – trenutno idem dan po dan, ispit po ispit, prvo završiti preddiplomski, a onda upisati i diplomski studij i nadam se da će sve ići kao i na prvoj godini fakulteta koja je iza mene”, kazala je Antonela Vukančić.

Gradonačelnik Vidić izrazio je želju da ovakvi susreti postanu tradicija te da se nastavi podržavati izvrsnost i ambicije mladih studenata.