FOTO | Živo u Bjelavama: Čapljinci krenuli s pripremama – na prozivci i novi igrači!

1943

Hrvatski nogometni klub Čapljina krenuo je pripremama za nadolazeći proljetni dio sezone, a prvi koraci prema ostvarivanju sportskih ciljeva u 2024. godini su napravljeni danas na stadionu Bjelave.

Prozivkom i prvim treningom, čapljinski nogometaši krenuli su u pripremu za izazove koji ih očekuju na zelenim travnjacima.

Prozivci su se odazvali svi igrači kluba, uključujući i četvoricu novih igrača koji su nedavno potpisali ugovore s Čapljinom. To su Eduard Raguž, Pero Pervan, Ante Pažin i Seid Behram.

Ova četiri igrača predstavljaju važan korak prema jačanju momčadi, a njihov dolazak rezultat je akcije usmjerene na povratak domaćih talenata u klub.

Pervan: ”Vratiti klubu staru slavu”

Pero Pervan istaknuo je kako se u klub vratio da pomogne klubu da se vrati na stare staze slave.

”Čapljini je mjesto u višem rangu i zato sam se odazvao pozivu. Od proljetnog dijela sezone očekujem da ćemo uz trad, rud i zalaganje ostvariti ciljeve koje je klub stavio pred nas”, rekao je Pervan za Čapljinski portal.

Lokalna ”transfer bomba” – Pero Pervan se vratio u HNK ”Čapljina”

Sportski direktor kluba Pero Menalo istaknuo je da je glavni cilj maknuti se sa posljednjeg mjesta ljestvice.

Menalo: ”Cilj je pobjeći sa posljednjeg mjesta”

”U nezavidnoj smo situaciji, tu nema više kompromisa, moramo se maknuti sa dna i sve ćemo uraditi da to promijenimo. Doveli smo nekoliko starijih i iskusnijih igrača, pojačali smo se pozicijama ciljano i mislim da će nam oni pomoći ostvariti ovaj cilj”, rekao je Menalo.

”Od treninga očekujem da ovi stariji dečki svojim karakterom i ponašanjem budu primjer i da mladi dečki uz njih napreduju i naprave daljnje iskorake”, poručio je.

Pero Menalo
Pero Menalo

Trener HNK ”Čapljina” Darijo Jelčić kaže kako je stiglo pet pojačanja i kako su to karakterno igrači koje je klub tražio.

Trener Jelčić: ”Uskoro ćemo pokazati bolji dojam”

”Ne pruža se baš prilika olako da se takvi igrači dovedu u zimskom prijelaznom roku, ali evo, i mi smo uložili napore, dali smo tim momcima do znanja da ih želimo tu i siguran sam da će svojim igračkim i ljudskim karakteristikama odigrati ključnu ulogu da ostvarimo ciljeve koji su ispred nas – da se podignemo igrački i rezultatski”, rekao je za Čapljinski portal Jelčić.

Rekao je da mu je glavna želja da igrači budu zdravi.

Eduard Raguž novi igrač HNK Čapljina

”To je temelj da se te pripreme odrade dobro i temeljito. Mislim da ćemo sve planove realizirati da što spremniji uđemo u prvenstvo i da ćemo od prve utakmice popraviti taj dojam koji do sada nije bio najbolji”, dodao je Jelčić.

Rad na infrastrukturi

Uz fokus na igračkom kadru, klub također ozbiljno radi na poboljšanju uvjeta za rad i infrastrukture na stadionu Bjelave.

”Renovacije i unaprjeđenja bit će usmjereni na stvaranje optimalnih uvjeta za igrače, trenere i sve zaposlenike kluba. Ovaj pristup ukazuje na posvećenost uprave kluba ne samo sportskim uspjesima, već i stvaranju okoline koja potiče razvoj i napredak svih članova kluba”, kažu iz kluba za Čapljinski portal.

Nogometni entuzijasti i navijači s nestrpljenjem iščekuju nastavak sezone te prate razvoj situacije u HNK Čapljina, nadajući se uspješnim trenucima i sportskim podvizima koji će obogatiti nogometnu scenu Čapljine.