FOTO | Čovićeva posjeta Čapljini: Razgovori o unutarstranačkim aktivnostima i lokalnim izborima

4432

Predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović u četvrtak se sastao s Gradskim odborom i stranačkim dužnosnicima HDZ-a BiH Čapljina.

Sastanku je nazočila i Darijana Filipović, dopredsjednica HDZ-a BiH i zastupnica u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, izvijestili su iz HDZ-a BiH.

Kako su naveli, razgovaralo se o funkcioniranju Gradskog odbora HDZ-a BiH Čapljina, nakon nedavne ostavke predsjednika Smiljana Vidića.

Također, govoreno je i o budućim unutarstranačkim aktivnostima i funkciji jačanja uloge stranke na terenu pri čemu je naglašena važnost dobre programske pripreme za nadolazeće lokalne izbore.

Potpora članovima GO HDZ BiH Čapljina

Predsjednik HDZ-a govorio je o funkcioniranju institucija i aktualnim političkim procesima.

Usto, iskazao je potporu članovima Gradskog odbora HDZ-a BiH Čapljina da u skorije vrijeme izaberu novo vodstvo i na vrijeme krenu s pripremama za nadolazeće izbore, stoji u priopćenju.

Aktualni čapljinski gradonačelnik i predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH Čapljina podnio je nepozivu ostavku na mjesto predsjednika Gradskog odbora stranke.

Ostavka je došla u trenutku podizanja optužnice protiv njega, jer, kako je rečeno članovima lokalnog ogranka stranke, ”ne želi opteretiti stranku podignutom optužnicom”.

Podsjetimo, Županijsko tužiteljstvo HNŽ je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv Smijana Vidića i Darke Šimovića zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo Zlouporaba položaja ili ovlasti.

Oni se terete da su firmi ‘Neretva energija’ iz Čapljine nezakonito dali na korištenje, a potom i prodali zemljište površine 143.159 četvornih metara na području Čapljine, te time omogućili nezakonito stjecanje milijunske koristi kupcu.

Vidiću četiri mandata zaredom rukovodi Čapljinom

”Evidentno je da se radi o politički montiranoj optužnici i radi se o događaju koji se zbio prije 12, 13 godina i baš se evo u ovoj izbornoj godini diže ta optužnica. Naravno, nije mi drago što je podignuta.

Međutim, neka svatko radi svoj posao. Ja znam što sam napravio i znam da je sve bilo po zakonu”, rekao je Vidić komentirajući optužnicu.

Vidić četiri mandata zaredom rukovodi Čapljinom u ime Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZBiH). 2008. godine je postao i načelnik Općine Čapljina.

Na Lokalnim izborima 2020. je kao kandidat HDZBiH-HSS četvrti put izabran na ovu poziciju.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ BiH Čapljina bio je od 2006. godine.