Otvorene prijave za Ljubuški Outdoor Festival u svibnju

212
Foto: LJOF

Ljubuški Outdoor Festival (LJOF), koji će se ove godine održati od 23. do 26. svibnja, otvorio je prijave, te pod sloganom “Odaberi svoju avanturu” poziva sve zaljubljenike u aktivnosti na otvorenom da se prijave na sportska natjecanja u sklopu ovog festivala.

LJOF u cjelini čini skup sportsko-rekreativnih aktivnosti kojima se povezuje i revitalizira razasuta kulturno-povijesna i prirodna baština duž natjecateljskih ruta, priopćili su organizatori.

Paragliding natjecanje, trkačke, biciklističke i trail staze povezuje rijeka Trebižat koja pored svog hidrološkog potencijala baštini i dva prirodna bisera: vodopade Kravicu i Koćušu.

Ruta povezuje i nacionalne spomenike kulture, rimski vojni logor na Gračinama i tvrđavu herceg Stjepana Kosače koje predstavljaju posebno bogatstvo ovog festivala i čine ga jedinstvenim.

Polumaraton ”Dva slapa 21K”

Što se tiče trkačkog dijela, svi zainteresirani mogu se prijaviti na dvije discipline za odrasle, a to su:

  • Polumaraton “Dva slapa 21k” koji povezuje dva najatraktivnija vodopada na prekrasnoj rijeci Trebižat, Kravicu i Koćušu
  • Ljubuška desetka “Scunasticus 10,4k” čiji se start nalazi uz nacionalni spomenik “Rimski vojni logor Gračine” i novoizgrađeni Arheološki i posjetiteljski centar na Gračinama.

Ove dvije utrke na programu su u subotu, 25. svibnja.

Također i ove godine je pripremljen i program za djecu, točnije, dječja utrka “Kids run” na redu je u petak, 24. svibnja u 19 sati, u blizini vodopada Kravica.

Biciklistički dio natjecanja čini utrka “Mara 21k”, te “Stipe 40k”.

Brdske i gradske utrke

“Stipe” je nešto zahtjevnija brdska utrka koja velikim dijelom prelazi brdo Butorovicu, dok utrka “Mara” prati stazu uz rijeku Trebižat i prometnice kroz grad Ljubuški.

I jedna i druga utrka spajaju dva vodena bisera – vodopade Kravicu i Koćušu.

Ove su utrke na programu u nedjelju 26. svibnja.

Utrka “Mala Mara” za one najmlađe i ove godine dio je festivala i održava se u petak, 24. svibnja u 17 sati pored vodopada Kravica.

Prijave za paragliding natjecanje u preciznom slijetanju “Kosača” trenutno nisu dostupne dok se ne utvrde svi tehnički detalji natjecanja, a svi detalji o ovom natjecanju bit će uskoro dostupni na službenim stranicama LJOF-a.

Sve ostale detalje ovogodišnjeg programa Ljubuški Outdoor Festivala mogu se pratiti na službenoj stranici “www.ljof.ba” i putem objava na društvenim mrežama, poručuju iz Javnog poduzeća Parkovi Ljubuški, koje je jedno od glavnih organizatora ove manifestacije.