Neum: Počinju radovi u Ulici put sv. Ante – uslijedit će posebna regulacija prometa

840

Općina Neum obavijestila je putem svoje web stranice stanovnike Neuma, a posebno one koji gravitiraju Ulici put sv. Ante, da kreće implementacija projekta izgradnje sustava oborinske odvodnje – II. faza u navedenoj ulici.

Radovi će se izvodit od križanja s magistralnom cestom M2, tj. od semafora, do križanja s Ulicom Stjepana Radića, odnosno skretanja prema školi.

Radovi uključuju izgradnju sustava oborinske odvodnje, te povezivanje s dionicom izgrađenoj u I. fazi, a također će se na ovoj dionici položiti i cijevi za fekalnu odvodnju, što znači da se pripremaju i uvjeti za proširenje sekundarne kanalizacijske mreže i iznad magistralne ceste.

Navedene radove izgradnje dijela fekalne odvodnje sufinancira Općina Neum.

”Tijekom izvođenja radove će, s obzirom da je izvođenje radova planirano u jednoj kolničkoj traci, biti i posebna regulacija prometa, pa vas sve molimo za razumijevanje i strpljenje, jer smo nakon dugo vremena konačno krenuli s rješavanjem ogromnih količina oborinske vode koje se na ovoj dionici nakupljaju tijekom kišnih razdoblja i čine velike probleme vozilima, a posebno pješacima, od čega ponajviše djeci koja idu u ili iz škole”, navode iz Općine Neum.

Radovi će trajati dva mjeseca.

Investitor je JP Ceste FBiH, a izvođač radova je poduzeće HP Investing d.o.o. Mostar.