FOTO | Maškare prodefilirale Čapljinom – maske i kreacije bolje nego ikada!

6689

Ni oblačno vrijeme ni pokoja kap nisu zaustavili ove godine maškare i njihovu povorku koja je oduševila mnoštvo prisutnih.

Radi se o tradicionalnim Pokladnim danima Trebižat – Čapljina 2024., čiji je organizator već 60 godina za redom HKUD ”Seljačka Sloga” Trebižat.

Uz veselje i šarenilo maštovitih kostima, defile maškara započeo je ispred Doma kulture u Trebižatu, krećući se prema središtu Čapljine.

Maškare ispunile ulice šarenilom i smijehom

Ulice su bile ispunjene smijehom, glazbom i raznobojnim kostimima koje su nosili sudionici ove tradicionalne manifestacije.

Povorka je privukla pažnju mještana i posjetitelja koji su s oduševljenjem pratili šareni karnevalski konvoj. Djeca su veselo trčala uz rub ceste, upijajući svaki trenutak ovog posebnog događaja.

Glazba je pratila korak maškara, stvarajući veselu atmosferu i potičući prisutne na ples i zabavu.

Preuzimanje ključeva Grada

Nakon prolaska kroz središte Čapljine, maškare će se okupiti na Trgu kralja Tomislava.

Tu će uslijediti svečano preuzimanje ključeva Grada, podizanje zastave Maškarske Republike te čitanje dijela optužnice Marku Krnjevalu.

Ovaj jubilarni događaj, organiziran već 60 godina zaredom, potvrđuje bogatu tradiciju i zajedništvo lokalne zajednice.

Pokladni dani Trebižat – Čapljina 2024. još jednom su uspjeli spojiti ljude u radosti, smijehu i veselju, ostavljajući iza sebe nezaboravan dojam i sjećanje na još jedan uspješan karnevalski spektakl.