FOTO/VIDEO | Maškare preuzele ključeva Grada: ”Odmah ćemo riješiti sve probleme”

2796

U sklopu svečanih Pokladnih dana Trebižat – Čapljina 2024. Maškarska Republika je preuzela ključeve Grada te obećala rješavanje svih problema u roku od 48 sati.

Svečanost je kulminirala podizanjem vlastite zastave na Trgu kralja Tomislava, označavajući početak vlasti maškara u gradu.

Ovaj zanimljiv čin uslijedio je nakon masovnog okupljanja maškara na trgu, gdje su se predstavile javnosti prije nego su preuzele kontrolu nad gradom.

Pročitan dio optužnice

Uoči preuzimanja ključeva, pročitan je i dio optužnice upućene Marku Krnjevalu, dodatno pojačavajući dramu i uzbuđenje u atmosferi.

Prije samog preuzimanja ključeva, maškare su održale tradicionalni defile od Doma kulture u Trebižatu, kroz ulice Čapljine, sve do Trga kralja Tomislava.

Građani su s oduševljenjem promatrali šareno okupljanje likova i maštovitih kostima koji su prolazili gradom.

Završni čin u utorak u Trebižatu

Završni čin ovogodišnjih pokladnih dana planiran je za utorak, 13. veljače. Tom prigodom, bit će održano čitanje cijele optužnice Marku Krnjevalu, nakon čega će uslijediti njegovo spaljivanje.

Očekuje se da će ova manifestacija privući brojne građane koji će svjedočiti jedinstvenom spektaklu koji prate maškarski dani.

Pokladni dani Trebižat-Čapljina jedinstvena su manifestacija koja spaja tradiciju i kreativnost već 60 godina i slovi za najstariji događaj ovog tipa u BiH, a koji organizira HKUD ”Seljačka Sloga”.