Evo kada nas očekuje pad temperature

2329

Federalni meteorolog Bakir Krajinović objavio je vremensku sa vremenskim prilikama kakve nas očekuju do kraja ovog mjeseca.

Kako navodi meteorolog, ciklon sa centrom iznad sjevernog Jadranskog mora sporo se premješta ka istoku i sa pratećim frontalnim sistemima danas i sutra uvjetovat će oblačno vrijeme sa povremenim padalinama širom Bosne i Hercegovine.

Magla i toplo vrijeme

Porast zračnog pritiska i dominacija dijela anticiklone očekuje se od 14. do 17. veljače i u takvim sinoptičkim okolnostima, prognozira se stabilno vrijeme uz povremenu jutarnju maglu duž riječnih tokova te natprosječno toplo i sunčano vrijeme.

Prolazno pogoršanja vremenskih prilika uz slabe padaline, izgledno je od 17. do 19. veljače, a potom slijedi duži stabilnije razdoblje sve do pred kraj mjeseca.

Od 25. veljače, do kraja prognoznog razdoblja izgledno je pogoršanje uz padaline, jači vjetar i pad vrijednosti temperatura zraka.

Natprosječne srednje dnevne temperature

Federalni hidrometeorološki zavod najavljuje da su do 25. veljače izgledne natprosječne srednje dnevne temperature za ovo razdoblje, jutra prohladna sa temperaturama zraka od nula do pet u Bosni, u Hercegovini od tri do osam stupnjeva Celzijeva.

Danju u Bosni do 13 u Hercegovini do 16 stupnjeva.

Nešto niže vrijednosti temperature zraka, očekuju se od 26. veljače sve do kraja prognoznog razdoblja.

Minimalne temperature zraka od -2 do tri u Bosni, u Hercegovini jednog do šest, maksimalne u Bosni do devet u Hercegovini do 13 stupnjeva.