FUCZ potrazi u Stocu dodao još dron i dva čamca

739

Spasiocima koji tragaju za nestalim mladićem iz Stoca danas pridružila su se još dva tima FUCZ.

Radi se o pripadnicima federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi sa dva čamca i potrebnom opremom i dron timu sa tri operatera i bespilotnim letjelicama koji su angažirani na osnovu jučerašnjeg, novog zahtjeva civilne zaštite Stolac.

”Jutros rano, nakon izvršenih priprema i aktivnosti planiranih današnjim operativnim planom ronioci federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi iz FUCZ započeli su detaljnu pretragu rijeke Bregave na mjestu na kome je pronađeno vozilo.

Pripadnici federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi iz FUCZ sa dva raft čamca vrše pretragu rijeke Bregave nizvodno od mjesta nesreće prema ušću u rijeku Neretvu”, navode iz FUCZ.

Istovremeno se potraga odvija i kopnenim putem lijevom i desnom obalom rijeke Bregave, a teren se snima i bespilotnim letjelicama (dronovima).

Visok vodostaj otežava potragu

Vodostaj rijeke koji je i dalje visok, zamućenost vode zbog koje je vidljivost loša, te brzina proticanja uveliko otežavaju potragu.

U današnjoj potrazi su, osim pripadnika Federalnih specijaliziranih jedinica i dron tima, uključeni i pripadnici stolačke policije, CZ Stolac, GSS iz Čapljine, Čitluka i Ljubuškog, DVD Stolac i veliki broj volontera, koji su većinom lokalno stanovništvo.

Podsjetimo, u utorak je u rijeci Bregavi pronađen automobil u kojemu je bilo tijelo jednog od mladića nestalih u prometnoj nesreći.

Obdukcija pronađenog tijela u Mostaru

Automobil i tijelo su izvučeni, a obdukcija će biti izvršena danas u Mostaru.

Podsjetimo, stolačkoj policiji je R.V. (47) u noći sa nedjelje na ponedjeljak 00:45 sati prijavila da je njen sin, M.V. bio u jednom kafiću u Stocu sa F.S. te da nije došao kući, kao i da je nedostupan na telefon.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije su objavili da je sat nakon ponoći u policiju došao otac od F.S., zajedno, sa S.P., koji je policijskim službenicima dao informacije o tome kako je on dao svoje vozilo M.V. i F.S. da odu u Vidovo polje, nakon čega im se gubi svaki trag.

Odmah nakon toga tijekom noći policijske patrole su obišle grad i šire područje, ali nisu uspjeli pronaći nikakve tragove sve do ponedjeljka ujutro.