Završena obdukcija: Smrt mladića iz Stoca nastupila utapanjem

6795
Foto: Bljesak.info

U Gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg u Mostaru završena je obdukcija tijela smrtno stradalog mladića, F. S. (19) iz Stoca.

Obdukcijom koju je uradio dr. Dražen Damjanjuk je utvrđeno da je smrt nastupila utapanjem, potvrđeno nam je za Avaz, iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije.

Sprovodni obred tragično stradalog mladića bit će obavljen četvrtak, 15. veljače u rimokatoličkom groblju Todoruše-Crnići.

Tijelo nesretnog mladića jučer je izvučeno iz vozila Jeep Compas, koje je završilo u rijeci Bregavi na lokalitetu Pitića brijeg na ulazu u Stolac.

Iz rijeke je izvučen i automobil uz pomoć specijalne dizalice, a u tijeku su neophodna vještačenja, koja je naložio dežurni tužitelj.

Nažalost, tijelo drugog mladića M. V. (20) koji se nalazio u vozilu još nije pronađeno usprkos silnim naporima spasilačkih službi.

Podsjetimo, spasiocima su se u potrazi jutros priključila još dva tima FUCZ.

Radi se o pripadnicima federalne specijalizirane jedinice za spašavanje na vodi sa dva čamca i potrebnom opremom i dron timu sa tri operatera i bespilotnim letjelicama koji su angažirani na osnovu jučerašnjeg, novog zahtjeva civilne zaštite Stolac.

Istovremeno se potraga odvija i kopnenim putem lijevom i desnom obalom rijeke Bregave, a teren se snima i bespilotnim letjelicama (dronovima).