GOŠK odlično otvorio proljetni dio; pripremaju se za nadolazeće utakmice

318

NK GOŠK odlično je otvorio proljetni dio u WWin ligi i u 19. kolu je kao gost u Konjicu savladao Igman rezultatom 2:1.

Velika pobjeda za Gabeljane protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak.

Možemo reći da je ovaj trijumf za GOŠK više od tri boda, a ekipa se već sprema za naredne izazove.

GOŠK dočekuje Slogu

U 20. kolu WWin lige, GOŠK će na svom terenu dočekati Slogu Meridian iz Doboja i sigurno tražiti novi pozitivan rezultat.

Posjetili smo GOŠK na jednom od treninga, a izjave za SportSport.ba dali su prvotimac Nihad Šero i novi trener tima, Admir Adžem koji je na klupi debitirao pobjedom protiv Igmana.

“Jedna velika prekretnica, važna tri boda, možemo ih i računati kao šest bodova. Izdigli smo se iz svih događanja koja su nas pratila, atmosfera je bolja, idemo po nove pobjede”, rekao je Šero i dodao:

“Najradije ne bih govorio o prošlim utakmicama. Bilo je umora, nezadovoljstva, previše smo očekivali, nismo mogli dati u tom trenutku, trebalo je neke svježe krvi. Samo zajedništvom možemo doći do rezultata, pokazali smo to u Konjicu.”

Cilj je potvrditi tri boda

Naredni protivnik Sloga?

“Prati nas bolja atmosfera i nadamo se pobjedi protiv Sloge jer nismo ništa napravili ako sad ne potvrdimo ova tri boda iz Konjica.”

Komentar je dao i trener Admir Adžem koji na sjajan način debitirao na klupi Lavova iz Gabele.

Novi trener GOŠK-a 

“Sigurno da su važna tri boda jer je sami start prvenstva, pozitivno je da uđemo sa pobjedom, a druga stvar igrali smo protiv direktnog konkurenta za ostanak.

Dogodile su se promjene u klubu, sve su to bili otežavajući faktori, ali raduje me da je ekipa dobro reagirala i nadam se da ćemo igrati sve bolje, bilo je trenutaka s kojim nisam bio zadovoljan”, rekao je Adžem i dodao:

“Svaki danom dobijemo neke nove informacije, pogotovo utakmica ponudi nove informacije.

Narednu utakmicu nećemo računati na Hasukića zbog kartona, neki igrači se vraćaju nakon ozlijeda. Očekujem da se konkurencija pooštri.

Očekuje nas sad teška utakmica protiv Sloge, svaka je teška utakmica u ovom prvenstvu, a mi imamo cilj, to je pobjeda”, zaključio je trener Lavova.