FOTO | Kaos na granicama: Zakrčeni Doljani i Gabela Polje; kolone kilometarske

15203

Ovoga petka granični prijelazi Gabela Polje i Doljani suočavaju se s nezapamćenim gužvama, stvarajući kilometarske kolone vozila koje čekaju satima na putu ka svojim odredištima.

Ova neplanirana zastoja uglavnom su rezultat produženog vikenda, izazvanog proslavom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, kada su mnogi građani odlučili iskoristiti priliku za produženi odmor i zaputiti se prema jadranskom primorju.

Vozači na graničnim prijelazima izvještavaju o teškoćama u prolasku.

Kilometarske kolone vozila protežu se duž glavnih prometnica, ostavljajući putnike suočene s dugim čekanjima i neizvjesnošću u vezi s vremenom dolaska na željeno odredište.

Povećan broj putnika, posebno onih koji se upućuju prema jadranskoj obali, dodatno opterećuje već opterećene granične prijelaze.

Vlasti apeliraju na strpljenje građana, dok intenziviraju napore kako bi ubrzale procese na graničnim prijelazima.

Produženi vikend pokazao se privlačnim mnogima koji su željeli iskoristiti slobodne dane za bijeg od svakodnevnih obaveza.

Međutim, neočekivano velike gužve na graničnim prijelazima ističu potrebu za daljnjim unapređenjem infrastrukture i organizacije kako bi se slične situacije izbjegle u budućnosti.

U međuvremenu, putnici su pozvani da se unaprijed informiraju o uvjetima na cestama, razmotre alternativne rute putovanja i budu strpljivi.