Ideje za idealan poklon povodom Dana žena

1418

Međunarodni dan žena obilježava se 8. ožujka, a upravo je taj dan u potpunosti posvećen ženama koje su nas svojim dostignućima i uspjesima dovele korak bliže ravnopravnosti u svijetu.

Ženske priče o putu ka ravnopravnosti motiviraju na dnevnoj bazi, a upravo žene u tim situacijama izrazito su bitne i nose određenu težinu.

Na dan žena slave se ekonomska, politička i društvena postignuća žena diljem svijeta.

Kronologija kroz povijest pokazala nam je da se položaj žena prijašnje sveo na kućanske i majčinske poslove, uz izuzetak rada u industriji odjeće i tekstila.

Prvi prosvjed 1857. godine

Nezadovoljstvo položajem u društvu rezultiralo je demonstracijama krajem krajem 19. stoljeća. Iako je prvi prosvjed, 8. ožujka 1857. godine, rastjerala policija već nekoliko mjeseci kasnije osnovan je sindikat borbe za ženska prava.

U konačnici, Međunarodni dan žena ustanovljen je 1910. godine na prvoj međunarodnoj ženskoj konferenciji u Kopenhagenu, a već godinu dana kasnije obilježavalo ga je više od milijun ljudi u brojnim europskim zemljama.

Idealni pokloni za žene u vašem životu

Dan žena posvećen je svim posebnim damama u našim životima, upravo zato smo sastavili naše izdanje najboljih darova za Dan žena.

Možete kupiti bezbroj stvari, od dekoracija za dom do bezvremenskog nakita, a uz to damama ćete izmamit osmijeh na lice uz prikladan buket cvijeća ili čokoladu.

Dan žena od izuzetne je važnosti i danas, pa iako u BiH i Hrvatskoj nema snagu državnog praznika, svejedno se obilježava i ima svoju težinu, a nemoguće je ne primijetiti da je dobio i malu komercijalnu notu, baš kao i praznici poput Valentinova, Dana majke ili Dana očeva.

U nastavku donosimo prijedloge za poklone kojima ćete razveseliti sve žene u vašim životima; mame i bake, sestre i kćeri, supruge i životne partnerice.

Dekoracije za dom

Ukoliko jako dobro poznajete osobu kojoj želite kupiti poklon povodom Dana žena, tu svakako spadaju dekoracije za dom. Prelistajte vaše razgovore na društvenim mrežama ili se možda sjetite da vam je osoba rekla da želi neku dekoraciju za dom.

To će biti idealna prilika da kupite ono što ženska osoba želi, a znate da ćete je jako obradovati tim poklonom.

Vaze

Vaza za cvijeće ili dekorativna vaza uvijek je dobrodošla za uređenje dnevnog boravka, sobe ili kutka u kući. Dame se svakako vole poigrati s različitim dekoracijama, a vaze u koju će postaviti cvijeće podsjećat će je na Međunarodni dan žena.

Uz tu vazu odmah možete kupiti i buket cvijeća i za tren imate savršen poklon.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Martina Martin (@planina.ceramics)

Odjeća, nakit i modni dodaci

Posebna majica, ogrlice, narukvice, kapa, šal ili rukavice, svakako su odličan izbor za poklon. Uvijek se možete poigrati s bojama i količinom.

Knjige

Poklon koji nikad neće izaći iz mode. Knjiga je uvijek odličan izbor kao poklon, bilo to za Dan žena, rođendan, godišnjicu, blagdane ili bilo koju drugu prigodu.

Parfemi i kozmetika

Za ovu kategoriju možemo reći da je ‘ziheraška’. Znate koji parfem voli vaša dama, kupite ga i imate siguran poklon, što nije loše. A svakako tu je i kozmetika da upotpuni čitav set.

Imate još vremena, potrudite se i razveselite dame povodom Međunarodnog dana žena.