Priča o Vinku Ćemerašu: “Radim na građevini kao običan radnik”

5742

Tridesetogodišnji Vinko Ćemeraš široj javnosti postao je poznat nakon pobjede u trećoj sezoni showa “The Voice”, a da na sceni itekako nedostaje glazbenika poput njega dokazao je i na ovogodišnjem hrvatskom izboru pjesme za Euroviziju na kojem su ga mnogi proglasili “najvećim iznenađenjem” s obzirom na to da je ovaj samozatajan mladić rodom iz Čapljine završio na visokom drugom mjestu sa svojom autorskom pjesmom “Lying Eyes”.

Unatoč tome što mu je pobjeda naposljetku izmakla, kao i odlazak na Euroviziju u švedski Malmö, Vinko nema razloga za tugu, ali ni razočarenje, a velika potvrda njegovom radu je i ta što je visok plasman ostvario zahvaljujući bodovima inozemnog žirija.

“Tu sam s razlogom”

Od Italije i Ukrajine dobio je maksimalnih 12 bodova, a to ga, kako nam kaže, i nije previše iznenadilo.

“Iskreno, nekako sam vjerovao u to da će me inozemni žiri cijeniti. Naravno, maksimalan broj bodova od Italije i Ukrajine nisam očekivao, ali mi je to dalo veliku potvrdu da sam tu s razlogom i da se moram nastaviti truditi i vjerovati u uspjeh”, istaknuo je Vinko Ani Samodol za Gloria.hr. Baš kao ni bodovi inozemnog žirija, nije ga iznenadio ni visok plasman u finalnom poretku.

“Rijetko tko mi je prognozirao takav rezultat. Ja sam vjerovao u to otpočetka. Na kraju se ispostavilo da se nagradi i samo pjevanje, bez ikakvog showa”, rekao je Ćemeraš.

Za pjesmu “Rim Tim Tagi Dim” od Marka Purišića, poznatijeg kao Baby Lasagna, kaže da ima zarazan refren koji je očigledno osvojio publiku, a svom glazbenom kolegi od srca želi pobjedu i na eurovizijskoj pozornici.

Pun podrške za Baby Lasagnu

Ćemeraš je pun podrške za Baby Lasagnu, baš kao što je i Davor Gobac, njegov mentor u “The Voiceu”, bio za njega tijekom sudjelovanja u showu nakon kojeg su ostali prijateljskom odnosu.

Frontmen Psihomodo popa nakon Dore nazvao je Vinka i čestitao mu na uspjehu, a na pitanje je li pjesmu pustio “Lying eyes” Davoru prije nego što se prijavio na Doru, Vinko kaže da rijetko kome pušta pjesme prije službene objave. “Pored toga osjećam i da bi s tim dosađivao Dadi, vjerujem da to nije tako, ali takav sam”, rekao je kroz smijeh.

Ćemeraš: ”Drago mi je da jedna balada može biti primijećena”

Što se tiče njegove karijere nakon “The Voicea”, Vinko je surađivao s bendom Talvi Tuuli s kojim je objavio i album “Na putu”, koji je između ostalog osvojio Porina za najbolji album rock glazbe 2021. godine. Sa spomenutim bendom više ne surađuje. Znači li to da je u potpunosti krenuo u samostalne vode ili je pak u potrazi za novim članovima benda?, upitan je.

“Rad na građevini super je za psihu”

“Bez benda ne mogu svirati. Možemo više reći da smo nastavili bez imena “Talvi Tuuli”. Mišljenja sam da će biti lakše i bolje za promociju moje karijere koja je još uvijek u početcima”, odgovara Vinko koji je već pun novih planova.

Uskoro će izaći pjesma “Thought” s kojom se prvotno planirao prijaviti na Doru, no naposljetku se ipak predomislio.

“Baš obožavam ovu pjesmu pa se nadam da će se svidjeti i ljudima koje sam pridobio s “Lying Eyes'”, izjavio je mladi kantautor dodavši da ne zna hoće li se opet prijaviti na Doru jer ne bi volio pokvariti lijepa sjećanja koje je dobio nakon ovogodišnjeg nastupa i velikog uspjeha.

Vinku izmakla pobjeda na Dori – osvojio fantastično 2. mjesto

Unatoč tome, priznaje da od glazbe i dalje ne može živjeti zbog čega je bio primoran naći i posao koji mu osigurava stalne prihode.

“Radim na građevini kao običan radnik. Super je za psihu, a i za fizičko stanje. Preporučam svima”, rekao je Vinko kroz smijeh. Kada nije zaokupljen pjevanjem ili građevinom, u slobodno vrijeme voli čitati knjige, ali i uživati u filmovima i serijama.

“Većinom nešto radim, i kad mislim da ne radim, uhvatim se ako ništa kako razmišljam o glazbi. To je najteži posao. Dosta analiziram svoje odluke, i svjestan sam da ne mogu sve biti sto posto ispravne, ali znam da dajem sve od sebe da bi uspio u glazbi”, objasnio je Vinko.

Podršku i na privatnom i na poslovnom planu pruža mu dugogodišnja djevojka Karla Obad koja ga, kako kaže, osvaja iskrenošću, ljubavi i poštenjem, a o detaljima njihove veze javno ipak ne želi govoriti.