Turističko-ugostiteljski prostor će se graditi u Žitomisliću

405

Predstavništvo Republike Srpske u Austriji podržat će razvoj turističkih kapaciteta Manastira Žitomislić, izjavio je šef ovog predstavništva Mladen Filipović, priopćeno je iz Predstavništva Srpske u Austriji.

Navedeno je kako je Filipović u utorak u Mostaru s gradonačelnikom Mariom Kordićem i igumanom Manastira Žitomislić arhimandritom Danilom Pavlovićem razgovarao o obnovi, razvoju i turističkoj promociji pravoslavnih crkava i manastira u Hercegovini, te podršci održivom povratku Srba u Federaciju BiH.

Filipović je, kako se navodi, zahvalio gradonačelniku Mostara za podršku projektima posvećenim održivom povratku Srba u FBiH, kao i obnovi i očuvanju pravoslavnih crkava i manastira u toj regiji.

Naveo je kako će u Austriji promovirati Manastir Žitomislić, koji je već duže vrijeme poželjna destinacija na turističkoj ruti inozemnih turista.

Filipović je rekao kako je u planu da se u sklopu Manastira izgradi turističko-ugostiteljski prostor koji će biti dostupan za turiste koji u sve većem broju posjećuju Žitomislić.

“Na jesen ćemo u Austriji organizirati program posvećen promociji Hercegovine i tom prilikom ćemo predstaviti muzejsku izložbu eksponata iz Manastira Žitomislić”, rekao je Filipović i dodao da će tijekom tog programa biti predstavljeni i potencijali Trebinja.