FOTO | Pripadnici Rogova i Prve čapljinske postrojbe zajedno proslavili 32. godišnjicu osnutka

3361

Pripadnici Rogova i Prve čapljinske postrojbe zajedno su proslavili 32. godišnjicu osnutka.

Druženje uz večeru održalo se u restoranu ”Storia” u Čapljini, a prije druženja položeni su vijenci i upaljene svijeće.

Rogovi su polaganje vijenaca na Šoldari kod spomenika i u groblju sv. Franje Asiškog obavili par dana ranije, a pripadnici Prve čapljinske postrojbe to su obavili na Trgu hrvatske slobode.

Uslijedila je potom misa u crkvi sv. Franje Asiškog u Čapljini.

FOTO | Prva čapljinska satnija ”Knez Domagoj” obilježila obljetnicu osnutka

Prisutnim se obratio Pero Filipović.

”Prvenstveno želim pozdraviti sve branitelje koji su večeras prisutni ovdje, ali i članove obitelji umrlih i poginulih branitelja. Okupili smo se na još jednoj obljetnici osnutka naših satnija kako bismo se prisjetili dana koji su već daleko iza nas.

Želim se zahvaliti gospodinu Mandiću koji je sponzor ove večeri sa Udrugom dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HNŽ, kao i gradonačelniku VIdiću koji je bio dosadašnji sponzor našeg okupljanja.

Hvala svima što ste došli u ovako velikom broju, a nadam se da ćemo se iduće godine okupiti u još većem broju”, kazao je Filipović.

FOTO/VIDEO | Pripadnici Rogova obilježili 32. obljetnicu osnutka

”Drago nam je da smo i ove godine obnovili naše uspomene i prijateljstvo iz tih dana te se prisjetili ratnog puta postrojbi koje su sudjelovale u svim najznačajnijim ratnim zbivanjima”, rekli su za ČA::portal pripadnici navedenih postrojbi.

”Prošle su 32. godine, ali uspomene na ratne dane i suborce ne blijede”, kažu pripadnici ovih postrojbi dok gledaju zajedničke fotografije stare tri desetljeća.