FOTO | Čapljinski maturanti proslavili 40. obljetnicu mature

8927

Ispred Srednje škole Čapljina održano je okupljanje maturanata generacije 1965./1966., povodom proslave 40. godina mature.

Ovaj dan okupio je nekadašnje školske prijatelje koji su s radošću i uzbuđenjem prepričavali zajedničke uspomene.

Oko 20 nekadašnjih učenika okupilo se pred školom kako bi obilježili ovu važnu prekretnicu u svojim životima.

Pred zgradom škole, koja je nekad bila njihovo utočište znanja i vještina, vladala je atmosfera ispunjena nostalgijom i radošću.

Nostalgija i radost

S uzbuđenjem su razgovarali ispred škole prisjećajući se svojih školskih dana i svih zgoda koje su obilježile njihov tinejdžerski život.

Neki su ponosno prepričavali anegdote o prvim kulinarskim eksperimentima, dok su se drugi prisjećali veselih trenutaka provedenih na praksi u restoranima i hotelima diljem regije.

Nakon okupljanja pred školom, maturanti su nastavili svoje druženje u hotelu “President”.

U ugodnom ambijentu hotela, uz bogatu gastronomsku ponudu bivši školski prijatelji nastavili su razmjenjivati uspomene, prisjećajući se svojih školskih dana i svih onih trenutaka koji su ih oblikovali u ljude kakvi su danas.

”Kao da je jučer bilo kad smo sjedili u školskim klupama i maštali o budućnosti”, ističu maturanti.

Okupljanje treba postat tradicija

Na kraju večeri, maturanti su se složili da će ovakva okupljanja postati tradicija, kako bi i dalje održavali povezanost i sjećanja na dane kada su započeli svoje živote u onome za što su se školovali.

Obljetnica 40 godina mature nije bila samo podsjetnik na prošlost, već i proslava zajedničke budućnosti koja ih i dalje povezuje.

Ovaj susret pokazao je kako su školski dani neizbrisiv dio života, a prijateljstva stečena u tim formativnim godinama ostaju vječna.