FOTO | Počeo osmi Odbojkaški kamp: Čapljina stvara nove svjetske igračice

908

Hrvatski odbojkaški klub Čapljina, koji već impresivnih 39 godina pridonosi razvoju odbojkaškog sporta u regiji, ove godine je ponovno nadmašio sva očekivanja organizirajući jedan od najposjećenijih odbojkaških kampova za mlade u Bosni i Hercegovini.

U Gradskoj sportskoj dvorani, jutros su započeli treninzi povodom osmog po redu kampa koji je okupio više od 100 djevojčica, željnih učenja i usavršavanja svojih odbojkaških vještina.

Nezaobilazna ljetna stanica

Ovaj odbojkaški kamp, koji je već osam godina za redom nezaobilazna stanica za mlade odbojkašice, još jednom je potvrdio svoj status vrhunskog događaja u svijetu sporta.

Kamp je organiziran u suradnji s nekim od najcjenjenijih trenerskih imena u odbojkaškom sportu.

Goran Jahura, odbojkaški trener kluba ”Marina” Kaštela, gdje radi već devet godina, jedan je od predavača na kampu.

”Dojmovi su jako pozitivni, djeca dobro rade, jako je važno da je sa nama i profesor Nešić, od kojega svi možemo puno naučiti, i odbojkaši i mi treneri. Svaki vid treninga je nešto novo, da nauče nešto novo od nas trenera, ali i da mi treneri naučimo nešto novo jedni od drugih”, rekao je Jahura za Čapljinski portal.

Dodao je da ima dosta talenata.

”Prvi je trening, ali već vidim da tu ima zanimljivih cura, posebno visokih, što je jako važno za odbojku. Također, Čapljina je odbojkaško središte i ovaj klub iznjedrio je vrhunske igračice, kako u klubovima u inozemstvu, tako i u reprezentacijama”, dodao je.

Treninge vode Goran Nešić, priznati profesor odbojke i bivši izbornik bh. odbojkašica, te Goran Jahura, trener odbojkaškog kluba Marina Kaštela.

Njihovo bogato iskustvo i stručnost garantiraju kvalitetan rad i izvrsne rezultate.

Rad u kampu organiziran je po grupama prema godištima, obuhvaćajući djevojčice rođene 2013. godine i mlađe.

Fokus kampa je na tehnici, taktici i uigravanju, omogućujući mladim sportašicama da razviju ključne vještine potrebne za uspjeh na terenu.

No, program kampa ne završava samo na tehničkoj obuci.

Sudionici kampa također imaju pristup kondicijskim programima i testiranjima, mjerenjima, te zabavno edukativnim sadržajima, što kamp čini sveobuhvatnim i izuzetno korisnim za cjelokupni razvoj mladih sportaša.

Mlade i talentirane sportašice

Gradska sportska dvorana u Čapljini ovih dana vrvi od energije i entuzijazma, a osmijesi na licima djevojčica svjedoče o uspjehu i popularnosti ovog kampa.

 

Hrvatski odbojkaški klub Čapljina, sa svojom dugogodišnjom tradicijom i predanošću sportu, još jednom je pokazao da je pravi pionir u organizaciji sportskih događaja za mlade, čime dodatno doprinosi promociji i razvoju odbojke u BiH.

Uz ovakve inicijative, budućnost odbojkaškog sporta u regiji čini se svijetlom, a mlade nade koje su danas započele svoje treninge u Čapljini sigurno će jednog dana postati ponosni predstavnici ove plemenite igre na međunarodnoj sceni.