FBiH za nekoliko dana dobiva 11 novih kilometara autoceste

955

Bosna i Hercegovina ovoga ljeta dobiva 11 novih kilometara autoceste na koridoru Vc.

I to na dijelu koji se izravno veže uz već ranije izgrađenu dionicu s kojom se povezuje s Republikom Hrvatskom, odnosno autocestom A1.

Posljedica će biti znatno ubrzanje protoka ljudi i roba, kao i skraćivanje vremena putovanja do mora, piše Večernji list.

Naime, kako je iz Javnog poduzeća Autoceste Federacije BiH potvrđeno za Večernji list, u ovom se trenutku obavljaju posljednji radovi na dionici Počitelj – Zvirovići.

Što uključuje i kolosalni most Počitelj, a intenziviranje aktivnosti na ovom dijelu koridora ide u smjeru strateškog cilja Autocesta FBiH.

Puštanja u promet ove dionice u ljetnoj turističkoj sezoni.

Postavljanje ograde

Uvidom u aktivnosti na terenu vidljivo je kako se u ovom trenutku radi na postavljanju zaštitne metalne ograde, a uz to, izvode se i radovi na postavljanju završnih slojeva asfalta.

Istodobno, Večernji list doznaje kako su radnici angažirani i u obavljanju završnih radova na hidroizolaciji.

Dok se na pravnom planu vrši procedura tehničkog prijama i uporabne dozvole.

”Završni radovi su u tijeku. Na desnoj strani mosta završena je hidroizolacija”, potvrdio je za HRT Ismet Hajduk, glavni inženjer za mostove i objekte na dionici Zvirovići – Počitelj.

Najimpozantniji objekat

Sve navedeno govori kako će žitelji BiH, ali i svi oni koji će u skorije vrijeme posjetiti BiH, bilo iz turističkih ili poslovnih odnosno drugih razloga.

Moći koristiti jednu od dionica koju karakterizira jedan od najimpozantnijih objekata.

Koji je k tomu i najviši infrastrukturni objekt na cjelokupnom koridoru koji prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu, ali i jedan od najviših mostova u ovom dijelu Europe.

Najviši stup od ukupno njih šest visok je više od 100 metara, a dužina mosta je gotovo jedan kilometar.

”Nadamo se da će, nakon svih izazova na koje se nailazili tijekom gradnje ovog jako zahtjevnog građevinskog objekta.

Njegovo otvaranje doprinijeti lakšem i ugodnijem prometu, kako građanima BiH tako i svima onima koji dolaze u našu zemlju”, poručuju iz JP Autoceste Federacije BiH.

Most je jedan dio ukupne dionice Počitelj – Bijača.

Podijela u dva LOT-a

Ona je, kao što je poznato, duga 11,07 kilometara i podijeljena je na dva LOT-a.

U LOT-u 1 su značajni objekti:

  • petlja Počitelj s naplatnim mjestom i pristupnim prometnicama,
  • tunel Počitelj (L = 1200 m),
  • tri vijadukta ukupne dužine 250 m
  • otvorena trasa

LOT 2 je most Počitelj dužine 980 m.

Most Počitelj je kontinuirani prednapeti armiranobetonski most sandučastog poprečnog presjeka, građen tehnologijom slobodne konzolne gradnje.

Stupovi mosta visoki su 92, 97, 92, 91, 88 i 66 m.

Puštanjem u promet ove dionice, s mostom, regija Hercegovine imat će ukupno 21 kilometar funkcionalne autoceste.

Od granice s Republikom Hrvatskom pa sve do Počitelja, a kada se tomu dodaju aktivnosti koje se provode u smjeru Mostara, za očekivati je još dobrih vijesti.

Naime, već je prije izgrađena dionica Buna – Počitelj u dužini od 7,2 kilometra kojom će biti potrebno ostvariti kontakt.

Time bi se autocesta praktički približila Mostaru, a da bi se u konačnici Mostar spojio s autocestom južno od grada, preostaju dionice Mostar jug – tunel Kvanj.

Tunel Kvanj – Buna, pri čemu je plan da radovi na ovom dijelu počnu do kraja godine.

Dalje prema sjeveru

Naravno, u sklopu vizije prometne revitalizacije ovoga dijela Bosne i Hercegovine, kao i ostvarivanja brže, sigurnije i protočnije komunikacije Mostara i Sarajeva.

Treba naglasiti i kako je u proteklom razdoblju urađena većina posla na pripremi gradnje dviju tehnički najzahtjevnijih dionica – tunela Prenj te dionice Mostar sjever – Mostar jug.

Dionica je dužine, kao što je poznato, 14,2 kilometra počinje petljom Mostar sjever i završava petljom Mostar jug.

Predviđeno je da se gradi pet tunela ukupne dužine blizu šest kilometara, deset vijadukta/mostova ukupne dužine blizu dva kilometra.

I blizu šest kilometara otvorene trase.

Trasa prolazi uglavnom kroz brdsko-planinski teren sa značajnim prostornim ograničenjima, pa se duž trase smjenjuju usjeci i nasipi s većim brojem objekata.

U kontekstu probijanja planinskog masiva Prenj struka je jasna u ocjeni kako će se raditi o tehnički najopsežnijem poslu, a dokaz su i brojke.

Osim što će sa svojih 10,9 kilometara biti riječ o najdužem tunelu u BiH, to će biti i deveti najduži tunel u Europi te 30. najduži u svijetu.