Leo Marković: ”Važno je odmah odrediti svoj cilj i hrabro ići prema njemu”

1133

U sklopu serije članaka o najboljim učenicima Srednje škola Čapljina predstavljamo vam Lea Markovića.

Leo je učenik koji je Srednju školu u Čapljini završio izvrsnim uspjehom, a pohađao je školu računalni tehničar u strojarstvu.

Početak težak

”Kada se osvrnem na protekle četiri godine u Srednjoj školi u Čapljini moram istaknuti da mi je početak zaista bio jako težak.

Nakon što pređeš iz Osnovne škole to bude mali šok jer su novi profesori, nova škola, novo društvo, jako puno gradiva, ali sve je bilo ok.

Kako je vrijeme odmicalo u školi tako je bivalo sve lakše”, kazao je Leo.

Nastavak obrazovanja u Republici Hrvatskoj

”Nakon srednje škole odlučio sam da želim upisati fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

Radio sam državnu maturu i ja sam zadovoljan napisanim, ali sad vidjet ćemo sve hoću li biti zadovoljan kad dođu rezultati”, kroz smjeh je rekao Marković i dodao:

”Malo me iznenadila jedna stvar na državnoj maturi vezana za ispit iz hrvatskog jezika. Točnije, nisam očekivao da će za esej biti ‘Zločin i kazna’.

Rekli su nam da će biti nešto drugo, ali evo zapalo nas je to tako da ako to prođem siguran sam da ostalo prolazim”.

FOTO | Učenici generacije Srednje škole Čapljina: Ovo su najbolji od najboljih

Raditi u BiH ili u EU?

”Kako sada stvari stoje nakon završenog fakulteta radije bih ostao raditi u Republici Hrvatskoj ili negdje u Europskoj uniji nego se vraćao u Bosnu i Hercegovinu.

Ali nikad ne znam što se može dogoditi i kako će nam se život okrenuti i to se u narednih pet godina može promijeniti više puta”.

Poruka za osnovnoškolce

”Nemojte gledati samo školu koju želite upisati. Proširite svoje poglede i gledajte što želite raditi i usmjeravajte se odmah na to.

Nemojte biti lijeni u školi, odmah se prihvatite učenja jer će vas lijenost kasnije koštati tako da je bitno odmah sada odrediti svoj cilj i ići prema njemu”.

Čapljinski portal objavljivat će u sljedećim danima seriju članaka o najboljim učenicima Srednje škole Čapljina.

Cilj je promovirati izvrsnost i istaknuti pozitivne priče iz naše lokalne zajednice.

Kratka priča o najboljim učenicima

Smatramo da je najbolji način za to upravo kroz prizmu naših najboljih učenika, koji svojim radom i zalaganjem postavljaju standarde za buduće generacije.

Najmanje što smo mogli učiniti za njih je objaviti kratku priču sa svakim od njih posebno te ih na taj način nagraditi za trud i rad te im dati poticaj za daljnji uspjeh!

Čapljinski portal promovira izvrsnost: Serija članaka o najboljim učenicima Srednje škole Čapljina

Pridružite nam se u slavljenju ovih izvanrednih mladih ljudi koji su svojim trudom, zalaganjem i postignućima zaslužili biti prepoznati i cijenjeni.

Njihove priče ne samo da inspiriraju, već i pokazuju da je budućnost Čapljine svijetla i puna potencijala.