FOTO | Rukometaši Čapljine sa Lastom i Bartolovićem na čelu napadaju vrh ljestvice

1799

Uoči početka nove rukometne sezone u Prvoj ligi Federacije BiH – skupina Jug održana je press konferencija u Čapljini.

U subotu, 24. rujna HRK Čapljina dočekuje ekipu Veleža iz Mostara, a susret će se odigrati u 19:00 sati u Gradskoj sportskoj dvorani u Čapljini.

Na press konferenciji povodom utakmice sudjelovali su: novi kapetan i dugogodišnji igrač Nikola Bartolović, uz trenera Antu Kukriku novi trener u stožeru prve ekipe je Goran Lasta.

”Ekipa je puno jača nego što je bila prošle godine, mada smo prošlu polusezonu odigrali fantastično i svi smo bili zadovoljni onim što smo predstavili. Cilj nam je biti među prva tri na ljestvici, smatramo da imamo tu kvalitetu, odradili smo dobre pripreme, pojačali smo se igrački, imali smo dva odlaska, ali smo smo to nadomjestili sa novim igračima i smatram da će Čapljina biti tvrd orah za svaki klub u ovoj ligi”, kazao je Lasta.

HRK Čapljina napustili su Bjeliš, Vasilj i Jakić, a u redove HRK došao je Jure Kozina iz Metkovića.

”Osim Kozine ove godine u Čapljinu se vratio Zdravko Pažin koji će biti na raspolaganju od prve utakmice, tako da smatram da smo dobra ekipa”, zaključio je Lasta.

”Po pripremama i treninzima vidim da je ekipa puno jača sada nego prošle godine, upoznali smo se, bile su dobre pripreme. Vrijedimo puno više nego prve tri ekipe, a usudim se reći da ćemo probat napast ta prva tri mjesta pa ćemo vidjeti što će biti od svega toga. Imamo iskusnu ekipu, spoj iskustva i mladosti, mladi su željni dokazivanja, mislim ovdje na domaćem terenu je prva utakmica i da smo favoriti. Također očekujem da će publika doći u što većem broju, a mi ćemo im ponudit brz i atraktivan rukomet”, kazao je Nikola Bartolović, kapetan HRK Čapljina.

Čapljinci su odradili pripremne utakmice kako bi posložili ekipu i u ovoj sezoni ponudili najbolji rukomet.

”Pripremne utakmice svima dobro dođu. Kako ekipi, tako trenerima i stručnom stožeru kluba. Posložili smo se, uigravamo se, nova smo ekipa zbog odlazaka i dolazaka. Svakako da ćemo biti nepoznanica svakoj ekipi jer je naša ekipa postala obitelj. Svi smo se prošle godine upoznavali, dišemo zajedno i bit ćemo ‘opasni’, zaključio je Bartolović.

Liga ove sezone je jača nego prošle godine. Goražde je otišlo u Premijer ligu, imali su baš ekipu koja je iskakala od svih. Ove godine su se vratile ekipe Sarajevske Bosne i Sloga iz Gornjeg Vakufa. To su ekipe koje dugi niz godina igraju Premijer ligu i svakome su nepoznanica. Ne znamo koliko vrijede, kako igraju i mislim da mogu sastavit ekipu da budu u samom vrhu ljestvice. Što se tiče ostalih ekipa, Zrinjski je jedna odlična mlada ekipa koja napada vrh, ali mi ne gledamo previše na druge već gledamo sebe i radimo na sebi”, kazao je Dejan Stojak, predsjednik HRK ”Čapljina”.