STATISTIKA | Čapljinski portal ruši rekorde posjećenosti!

3210

Čapljinski portal (www.caportal.net), prvi portal lokalnog karaktera na području općine Čapljina, koji ove godine slavi osmi rođendan, nastavlja rušiti rekorde kada je u pitanju posjećenost.

Zahvaljujući našim čitateljima, koji su nam vjerna publika od 1. rujna 2009. godine kada smo počeli s radom, postali smo najčitaniji lokalni portal u državi, a statistika pokazuje porast broja posjeta iz mjeseca u mjesec i svrstava nas među najčitanije informativne portale u BiH.

Novu 2017. godinu nismo mogli bolje započeti. Naime, u siječnju je oboren rekord kada su u pitanju posjete našeg portala. Prema službenoj Google Analytics statistici, portal je u siječnju posjetilo 205.000 jedinstvenih posjetitelja, a stranice portala učitane su nevjerojatnih pola milijuna puta!

Najviše posjeta je iz Bosne i Hercegovine, a potom iz Hrvatske, Njemačke, Amerike, Norveške, Srbije, Austrije, Kanade, Švedske, Švicarske… U ovom dijelu rubrike vrijedi napomenuti kako je portal u siječnju posjećen iz 82 zemlje svijeta.

Čitatelji za pregled portala najviše koriste Google Chrome, potom Android Webview, Android Browser, Safari, Firefox, Internet Explorer.

Svakako valja napomenuti kako je u porastu posjećenost portala putem mobilnih uređaja, pa tako najviše posjeta mobilne verzije bilježimo sa Apple iPhonea, potom Huawei Y6, na trećem mjestu je Samsung Galaxy Grand Neo, slijedi Samsung Galaxy J5, potom Samsung Galaxy S III Neo+, Huawei G630…

Naša Facebook stranica je najpraćenija Facebook stranica u Čapljini – broji preko 17.000 posjetitelja koji redovito komuniciraju putem komentara ili dijele objave te tako šire vijesti iz Čapljine sa svojim virtualnim prijateljima. Prisutni smo i na Twitteru, kao i na Instagramu.

Uredništvo Čapljinskog portala stalno prati najnovije trendove u Internet novinarstvu kako bi svojim čitateljima pružili najjednostavnije i najučinkovitije čitanje vijesti i pregled multimedije. Imajući to u vidu, Čapljinski portal prošao je u posljednjih par godina nekolike promjene, a posljednja od njih je urađena početkom ove godine, kada smo portal prilagodili desktop i mobilnoj verziji i pružili čitateljima ugodnije surfanje i uživanje u fotografijama.

Trudili smo se da uvijek budemo točni u izvještavanju, objektivni i brzi, te da sve događaje u Čapljini ”pokrijemo” fotografijama, video i audio zapisima, što je i bio cilj pokretanja portala – izvještavati o događajima u Čapljini, prioritetno dajući prostor mladim ljudima, pojedincima i kolektivima, koji kroz kulturu, sport, inovativnost i svoj rad na najbolji mogući način promoviraju Čapljinu.

Zahvaljujemo se svima onima koji su se oglašavali putem našeg portala, što nam je jedini izvor prihoda, od kojega i u budućnosti ovisi rad i opstanak Čapljinskog portala.

Na kraju, možemo Vam obećati da ćete na Čapljinskom portalu uvijek pronaći točne i istinite informacije, da ćemo, kao i do sada, biti portal koji će prvi objaviti informacije, fotografije i ostale medijske zapise iz našeg grada, da ćemo i dalje promovirati Čapljinu i Čapljinke i Čapljince, a sigurni smo da ćemo, kao i proteklih osam godina, biti primarno mjesto informiranja svih naših sugrađana u BiH i svijetu.

Uredništvo portala