Veliki obrat u čitavoj priči – Jelavić ne dolazi u Rijeku

3861

Riječani su, s trofejem Atlantic Cupa, jučer iz Portugala poletjeli za Rijeku. Sretni, poletni, radosni, očekujući novu pobjedu, onu na transfernom terenu.

Nikica Jelavić trebao bi ih čekati na Rujevici i ovih dana i potpisati ugovor. Te poslati poruku Dinamu! No, prema jučerašnjim informacijama transfer bi na kraju, vrlo izgledno, mogao propasti. Na pomolu je veliki preokret, bivši hrvatski reprezentativac u srijedu poslijepodne bio je, više no ikad, udaljen od Rijekina dresa.

Što se, dakle, dogodilo, kako može propasti transfer u kojemu su, praktički, dogovoreni svi detalji između Rijeke i igrača? Može, jer se Jelavić, kako čujemo, još nije uspio dogovoriti s Beijingom oko raskida ugovora.

Kinezi baš ne padaju na ‘emocije’ i najavu o nikad neizvjesnijem i uzbudljivijem HNL proljeću, ne zanima ih Rijekina povijesna šansa, niti Jelavićeva želja da napusti njihov klub i vrati se kao zvijezda u Hrvatsku.

Informacije s Dalekog istoka, a koje su jučer došle i do Hrvatske, govore da je priča zapela na Jelavićevim pregovorima s Kinezima i da, kako sad stvari stoje, rječka uprava mora tražiti novoga pojačanja. Šokantno, svakako, već su se, navodno, znali i termini liječničkih pregleda, planirano je i svečano predstavljanje, da ne pričamo da su Rijekini navijači Jelavića već proglasili svojim, Rujevicu je zahvatila ‘mala euforija’.

A nije tajna da su i u Maksimiru grizli nokte, smatrajući, u neslužbenim razgovorima, Jelavićev dolazak velikim Rijekinim potezom u međudobnom ‘fightu’. Ali, utrka bi se sad mogla usmjeriti u Dinamovom smjeru.

Jasno, još uvijek treba ostaviti upitnik iza vijesti da je transfer definitivno propao, jer, kao što je Jelavićev dolazak bio siguran pa postao neizvjestan, tako se opet sve može okrenuti. Uostalom, i na Sammirovu primjeru vidjeli smo koliko su Kinezi prevrtljivi, jedan dan imaju jedne uvjete, drugi dan druge.

Sammir je isto tako dan prije no što je poletio za Zagreb bio gotovo siguran da od povratka u Dinamo neće biti ništa, njegov je klub imao drugačije planove.

Puno je tu cjenkanja, razgovora, tko zna kako će sve na koncu ispasti. A i ne treba podcijeniti poslovne sposobnosti Damira Miškovića, došao je nadomak cilja, u Rijeka je u velikoj prilici, zar će samo tako propustiti kapitalca?

Pa i Matjaž Kek je već počeo pripremati momčad za Jelavića, da sad ne dođe, bio bi to stvarno veliki udarac za Riječane!