U Dječjem vrtiću Čapljina otvorena prva izložba radova likovne radionice

2820

Dječji vrtić Čapljina upriličio je prvu izložbu radova likovne radionice pod nazivom ”Likovno – jede li se to?”

Djeci, roditeljima i prijateljima prigodnim riječima obratio se Ivica Matić, ravnatelj Dječjeg vrtića Čapljina i svečano otvorio izložbu.

”Osjećam se sretno jer su se uspjele pomaknuti neke stvari što se tiče grada Čapljine, a to se posebno odnosi na djecu koja nisu u mogućnosti doći u vrtić i djecu koja imaju afiniteta prema likovnoj umjetnosti. Želim se zahvaliti svima koji su došli i uveličali ovu našu izložbu te se nadam da ćete nam biti potpora i u budućem radu”, zaključuje Matić.

Voditeljica likovne radionice, Lana Hunjić posjetiteljima je predstavila prvu izložbu čapljinskih mališana te upoznala posjetitelje sa radom likovne radionice.

”Djeca su bila presretna kad smo im rekli da će biti upriličena izložba. Likovna kultura ne smije biti označena kao nešto manje vrijedno. Djeca od malih nogu trebaju razvijati i upoznavati likovni jezik. Izložba je napravljena s jedne strane zbog djece da oni imaju, ne samo radost već, naviku i iskustvo posjećivanja izložbi i uopće kulturnih manifestacija, a s druge strane da vide kako se prave izložbe, da ona mora imati koncept, da sami moraju izabrati radove koje žele prikazati.

A drugi razlog zbog kojeg smo upriličili izložbu jeste zbog roditelja i svih zainteresiranih jer je bilo puno upita zašto likovna radionica sa tako malom djecom, zašto likovna radionica u dječjem vrtiću te po čemu je to različito od onoga što inače tete rade s djecom. Likovni jezik se kao i svaki drugi jezik mora se učiti”, ističe Lana Hunjić voditeljica likovne radionice.

Na izložbi su predstavljeni radovi koje su djeca radila u posljednja tri mjeseca. Radovi su završeni kroz igru i vježbe te su prilagođeni njihovom uzrastu.

Likovne radionice održavaju se utorkom i četvrkom u vremenskom razdoblju od 15:30 do 17:00 sati.