Video prilog: Uskoro započinje izgradnja novog Graničnog prijelaza Doljani

6710

Kako bi se građanima osiguralo jednostavnije prometovanje u ljetnim mjesecima, na Doljanima će se izgraditi granični prijelaz s bh. strane.

“To praktično znači da ćemo tijekom 2017. godine početi, a tijekom 2018. godine, ako budu dozvoljena financijska sredstva, završiti izgradnju Graničnog prijelaza Doljani. S obzirom na to da je Hrvatska ušla u EU, da ulaze u Schengen, vrijeme je da BiH izgradi sa svoje strane granični prijelaz koji će omogućiti sve ono što treba omogućiti jedan suvremeni granični prijelaz”, kaže direktor Uprave za neizravno oporezivanje BiH Miroslav Džakula.

Granični prijelaz na Doljanima koji je izgradila Hrvatska uskoro bi trebao biti otvoren za korištenje, no Džakula je naglasio kako BiH neće koristiti tu infrastrukturu.

Čapljinski načelnik Smiljan Vidić kaže kako ljetne gužve stvaraju velike probleme, prvotno građanima Čapljine, a onda i onima koji iz unutrašnjosti putuju na more:

“Uprava za neizravno oporezivanje radi konkretne poteze na terenu kako bi se napravio jedan granični prijelaz koji bi omogućio brzi protok svih nas koji prelazimo granicu.”

Problem predstavlja i Gabela Polje koji je trenutačno povremeni granični prijelaz. Vidić i Džakula kažu kako će apeliranjem na sve nadležne institucije pokušati to promijeniti, tj. osposobiti ga za stalni promet.

Za izgradnju novog graničnog prijelaza, prema trenutačnim procjenama, izdvojit će se oko dva milijuna KM.