[FOTO] Prva vrgoračka satnija ”Rogovi” obilježila 25. obljetnicu osnivanja

7974

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule i umrle dragovoljce Domovinskog rata započelo je svečano obilježavanje 25. obljetnice osnutka Prve vrgoračke satnije ”Rogovi” Čapljina.

Vijenci i svijeće položeni su kod spomenika stradalim braniteljima u naseljenom mjestu Vrgorac, na mjestu koje se nekad nazivalo Šoldara. Na istom mjestu u čast poginulima intonirana je himna Lijepa naša u izvedbi Pave Sušca. Vijenci su položeni i kod spomenika u čapljinskom groblju.

Svečano obilježavanje nastavilo se u restoranu ”Astorija” u Čapljini, gdje se okupio veliki broj pripadnika ove satnije.

Obilježavanju su nazočili i načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi HNŽ Donko Jović.

U ime organizatora nazočnim se obratio Luka Stojić.

”Hvala vam što ste došli u ovako većem broju i baš mi je drago da Rogovi na ovakav način obilježavaju svoju obljetnicu. Posebno bi na dolasku zahvalio načelniku općine Čapljina dr.Smiljanu Vidiću te ministru poljoprovrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi HNŽ Donki Joviću ,kao i našem fra Mii Vlašić i sve ostale prijatelje koji su ovdje da uveličaju našu obljetnicu”, rekao je Luka Stojić.

Fra Mile Vlašić kazao je kako su to vremena kojih se treba sjećati, posebice onih ljudi koji su dali živote za našu slobodu.

”Kad ste vi bili u ratu drugi su molili za vas, a uz vas su bili i fratri, kao naš Bonifacije, koji je sudionik tih događanja. Našim pokojnima, a večeras se posebno sjećamo onih koji su bili pripadnici Rogova, neka Bog udjeli mir u nebu, a onima koji su ranjeni i koji su ožiljke rata dobili i nose i dan danas neka Bog da snage’‘, rekao je fra Mile Vlašić.

Načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić zahvalio se Rogovima na pozivu, te istaknuo kako mu je drago da Rogovi i danas nakon toliko godina obilježavaju važnu obljetnicu, istaknuvši kako se važno sjetiti onih koji su dali živote za našu slobodu.