Čapljinka Romana Blažević druga na federalnom natjecanju iz matematike

8925

Veliki uspjeh na Federalnom natjecanju iz matematike ostvarila je učenica Srednje škole Čapljina Romana Blažević.

Romana je u velikoj konkurenciji osvojila izvrsno drugo mjesto u grupi četvrtih razreda srednjih škola. Prvo mjesto osvojila je Anđela Spajić iz Širokog Brijega, dok je treća bila Barbara Raguž iz Stoca.

Inače, natjecanje se održalo KŠC-u “Don Bosco” u Žepču, a radi se o 24. Federalnom natjecanju iz matematike škola koje rade po hrvatskom planu i programu.

Na natjecanju je sudjelovalo 224 učenika u pratnji 55 profesora koji su u roku od tr sata trebali riješiti sve zadatke. Prva tri učenika iz svakog razreda su dobili diplome i skromne nagrade.

“Natječem se već četvrtu godinu na federalnim natjecanjima iz matematike, tako da već znam pretpostaviti što očekivati od zadataka. Sadržaj koji se nalazi u zadacima je podijeljen po oblastima koje se rade u Srednjoj školi, tako da smo mi radili gradivo četvrtog razreda. Mi imamo dosta dobru podlogu jer radimo s profesorima matematike Marinom Sušac, Nikom Sušcem i Janjom Andrić na redovnoj i izbornoj nastavi, ali se oslanjamo i na vlastite pripreme. Nakon županijskog i federalnog natjecanja, slijedi državno u Sarajevu koje će se održati u svibnju, a šest najboljih na državnom natjecanju ide na matematičku olimpijadu”, za Čapljinski portal izjavila je Romana Blažević.

Čapljinski portal čestita našoj Romani i želi joj puno uspjeha u daljnjem školovanju.