[FOTO] Cijela Čapljina pjevala sa Tomislavom Bralićem i klapom Intrade

9224

Glazbeni spektakl godine u Čapljini – tako bi se mogao opisati koncert koji su u Čapljini večeras priredili Tomislav Bralić i klapa Intrade.

Poznati hrvatski glazbenik i još poznatija hrvatska klapa oduševili su Čapljince i njihove goste, a za koncert se tražila ulaznica više.

Prepuna dvorana pjevala je poznate hitove Tomislava Bralića i klape ”Intrade”, koji su poručili kako će dugo pamtiti koncert u Čapljini.

Dvorana je tako u dahu otpjevala pjesme poput ”Zora bila”, ”Stina pradidova”, ”Lipa rič”, ”Da mi se vratit”, ”Samo more nosim ja u duši”, ”Neka ti bude posteja meka”…

U izjavi za Čapljinski portal, Tomislav Bralić je istaknuo kako je oduševljen koncertom u Čapljini.

”Meni je prvi put večeras da sam pjevao u Čapljini. Bili smo u ovom gradiću, ali konačno smo tu i zapjevali. Volim doći na mjesta gdje nisam pjevao, a obostrano oduševljenje vidjelo se po prvoj pjesmi. Reakcija publike bila je vidljiva, jer znate zažele se oni nas, a i mi njih. Vidim da sve pjesme pjevaju i znaju, a kada publika pjeva naše pjesme ja sam najsretniji čovjek i pjevač na svijetu”, ističe Bralić.

Obožavatelji klape ”Intrade” krajem godine mogu očekivati izlazak njihovog novog CD-a.

”Studio je u skorijoj prošlosti bio zauzet pa smo bili spriječeni snimati pjesme. Do sada imamo spremljenih 4 ili 5 pjesama, a gotovo još toliko imamo snimiti. Za Božić bi naš novi cd trebao ugledati svjetlo dana, a i to će biti jedan dobar Božićni poklon za našu publiku’‘, kazao je pjevač klape ”Intrade” Tomislav Bralić.

Klapa ”Intrade” osnovana je u proljeće 1985. godine te postoje skoro 32. godine. Kroz tri desetljeća oni postoje, stvaraju, pjevaju, putuju, rade, ali nađu vremena i za odmor.

Bralić je također objasnio pravo značenje riječi “Intrade”.

”Postojala je jedna zbirka pjesma od Ljube Stipišića, koji je otac dalmatinske pjesma, otac od Zlatana Stipišića – Gibbonija, koja se zvala Intrade. Inače u prijevodu, Intrade su jedan poljoprivredni prinos koji kroz godinu uđe u konobu odnosno kuću. To mogu biti bajami, grožđe, smokve, zapravo sve poljoprivredno što se donese, a Ljubo je to zamislio da su njegove Intrade zapravo njegove pjesme, pa eto, od tud naziv i za našu klapu”, zaključuje Tomislav.

Čapljinski portal bio je glavni medijski pokrovitelj koncerta u Čapljini, s kojega vam donosimo galeriju fotografija.