[FOTO] Mladi glazbenici iz Čapljine nižu nove uspjehe

4301

Pored toga što je Čapljina poznata kao grad sa najvišim ljudima i kao cvijet Hercegovine nije naodmet spomenuti i da veliki broj glazbenika dolazi upravo iz ovog grada.

Dvojica talentiranih čapljinskih glazbenika predstavila su se na prestižnim gitarističkim natjecanjima na kojima su osvojili visoka mjesta te svoj grad i svoje škole predstavili u najboljem svjetlu.

Ove godine Osnovna glazbena škola iz Čapljine sudjelovala je na međunarodnom gitarističkom festivalu u Sarajevu (SIGF) i osvojila treću nagradu u drugoj kategoriji (2002. godište i mlađi) u jakoj konkurenciji sa učenikom Lukom Džaltom u klasi prof. Borisa Maričevića.

Treba istaknuti da je učenik Josip Zubonja, koji trenutno ide u Srednju glazbenu školu I. i II. stupnja u Mostaru i koji je završio Osnovnu glazbenu školu u Čapljini (odsjek gitara), na istom festivalu ostvario odličan rezultat i u trećoj kategoriji (2000. godište i mlađi) osvojio drugu nagradu, a na Zagreb Guitar Fest-u i Omis Guitar Fest-u također je osvojio drugu nagradu.

Zbog različitih pravila festivala u Omišu se natjecao i sa puno starijim učenicima u kategoriji 5 (1998. godište i mlađi).

Oba učenika pozvana su da ove godine sudjeluju na osmoj reviji gitarista u Sarajevu gdje će uz svoje glazbeno umijeće i kvalitetnu glazbu steći nova poznanstva, aktivno pratiti gitarističke radionice i natjecanja te promovirati Čapljinu kao nepresušan izvor glazbenih talenata.