Počitelj na novoj marki Hrvatske pošte Mostar

2113

Hrvatska pošta (HP) Mostar izdala je dva prigodna izdanja poštanskih maraka. Prvo izdanje je u povodu 150. obljetnice obnove Franjevačkog samostana na Humcu, dok je drugo izdanje s EUROPA logom i prikazuje srednjovjekovne tvrđave Vranduk i Humac.

Poštanska marka „150. obljetnica obnove Franjevačkog samostana na Humcu tiskana je u arku od 9 maraka, a prate je žig i omotnica prvoga dana (FDC). Autorica izdanja je akademska slikarica Magdalena Džinić Hrkać, marka nominalne vrijednosti 0,60 KM tiskana je u tiskari Zrinski u Čakovcu, prvi dan izdanja 4. svibnja 2017.

Drugo izdanje „EUROPA 2017.“ sadrži dvije prigodne poštanske marke s motivima nacionalnih spomenika BiH, srednjovjekovnih tvrđava Vranduk i Počitelj.

Marke su tiskane u arku od 8 maraka + 2 vinjete i malom arku od 4 marke, a također su tiskani prigodni žig i omotnica prvoga dana (FDC).

Autorica izdanja je akademska slikarica Kristina Ćavar. Marke nominalne vrijednosti 3,00 KM tiskane su u tiskari Zrinski Čakovec, prvi dan izdanja 9. 5. 2017.