Jambo: Podržat ću HDZ u Metkoviću!

5297

HSS-ovac Stipe Gabrić Jambo bio je gost Dnevnika N1 televizije gdje je kazao kako će u Gradskom vijeću Metkovića dati podršku HDZ-u.

N1: Koga ćete podržati u Metkoviću sa svoja dva vijećnika?
Jambo: Podržat ću HDZ.

N1: Znači da je Grmoja u pravu kad kaže da ćete podržati HDZ u i da ste se već dogovorili?
Jambo: On sve zna što ne treba znati, a ono što ne treba to ne zna i ne govori. Nisam ni s kim iz HDZ-a razgovarao, ali ću Milana podržati u drugom krugu jer mislim da Metković mora imati dobre odnose s Dubrovnikom i Zagrebom. Država je centralizirana i želim da se realizira dio projekata, a to se može samo uz HDZ. Most je zadnje dvije godne bio u Zagrebu. Za dvije godine nismo dobili ništa. Mandarina je bila kunu ili niže, a imali smo ministra poljoprivrede.

N1: Mislite li se čuti s Milanom ili Plenkovićem?
Jambo: Ničim neću uvjetovati. Ja nisam Most koji stalno ucjenjuje vladu Oreškovića, a sad i Plenkovića. Ja sam dijete grada i neću ništa uvjetovati. Želim da mladi ne odlaze da se borim za jedan grad. U ovom gradu Most je posvađao svakoga.

N1: Ako Ujdur pobijedi je li moguće da ćete podržati nju?
Jambo: U nikakvom scenariju. Pljuvali su me četiri godine. A Ujdur može biti gradonačelnica kao moja pokojna majka koja je umrla 2010.

N1: Kažu da ste ostavili višemilijunske dugove…?
Jambo: Most je sekta prevaranata i lažova. Neka pokažu zapisnik o proračunskom nadzoru. Danas je dug veći nego prije.

N1: Grmoja kaže da je pravi predsjednik HSS-a u Metkoviću Nikola Oršolić?
Jambo: U HSS-u je predsjednik Jambo. U Metkoviću smo osvojili 2 mandata koja su značajnija nego prije. Što se tiče HSS-a i Jamba. Sljedeće četiri godine Most ne mora ni dolaziti u Gradsko vijeće. Ako Grmoja ne znam, demokracija je 50 posto. Može doći tamo pa zavijat k’o vuk neće mu proć ništa kao što nije ni nama prošlo.

N1: Što se tiče Beljaka i HSS-a…?
Jambo: Ja sam ga danas zvao. Brine brigu oko Samobora. Kad je u pitanju Metković ne pita se njega nego Jambu. Da ove štetočine treba promijeniti to su građani ovog grada i odlučili s preko 60 posto za promjene.

N1: Spali ste s pet vijećnika na samo dva. Hoćete li za to snositi odgovornost?
Jambo: Ja mislim ponuditi svoje mjesto mlađim ljudima vrlo brzo. Ja sam političke kopačke objesio o klin, ali kad sam vidio mrtvu utrku Mosta i HDZ-a… Da se ja nisam kandidrao pobijedio bi Most. Grad je odlučio, dali su jednako glasova Mostu i HDZ-u. Dali su dovoljno meni. Nisam ni gledao niti me zanima. Moje su te dvije ruke puno važnije nego ranije 8 ja i HDZ. Bili smo promatrači, ali tako će i Most biti.