FOTO | Maturantice i maturanti Srednje škole Čapljina zablistali na maturalnoj večeri

20887

Čapljinska Srednja škola ispratila je još jednu generaciju maturanata. Nakon norijade, na kojoj su se maturantice i maturanti opustili, uslijedila je još jedna zabava, ali ona svečana, maturalna.

Kao što i priliči, učenice i učenici koji napuštaju srednjoškolske klupe za ovu su se prigodu pokazali u najboljem izdanju; iz šarenih majica u kojima su hodali gradom na norijadi, obukli su svečane haljine i odijela.

Ove godine Srednja škola Čapljina imala je 162 maturanta. Među njima je 37 gimnazijalaca, 38 ekonomista, 21 tehničar za elektroniku, 27 poljoprivrednih tehničara, 24 kuhara, osam automehaničara i sedam konobara.

Maturanti su završetak srednjoškolskog obrazovanja proslavili u hotelu ”Mogorjelo” te su se oprostili i zahvalili vodstvu škole oko truda, zalaganja i brige u protekle četiri, odnosno tri godine.

”Ova večer je prekrasna, a ne bi bila ovoliko lijepa da ljepoti njezinoj ne doprinosite vi, prekrasna lijepa lica djevojaka i mladića, koji su do utorka nestašno hodali hodnicima i pitala sam se ‘Bože moj kako će oni meni izgledati u subotu’, i mogu vam reći da sam se jako iznenadila, neke nisam ni čak prepoznala. Znam da ovo nije kraj našega susreta. Večer je posebna jer nam pokazuje da se bliži kraj srednjoškolskog obrazovanja, i moram naglasiti da smo uz vaše roditelje, koliko god vi htjeli to priznati ili ne, dio odrastanja i sazrijevanja i pretvaranja u odrasle ljude, bili i mi, vaši profesori. Neki će nakon mature tražiti posao, neki će studirati, i neka vas na tom put u prate dobro zdravlje i sreća. To vam želim u svoje osobno ime, i u ime svih kolega”, poručila je maturantima ravnateljica Srednje škole Čapljina Željka Previšić.

Maturalno slavlje potrajat će do ranih jutarnjih sati, a za glazbeni repertoar pobrinula se grupa ”Rondo”. Program ovogodišnje mature vodila je profesorica Ana Falak.

”Maturantima čestitamo, ali ne bi bila loša praksa da nadolazeće generacije maturanata Srednje škole, kao i u drugim gradovima BiH, prodefiliraju gradom kako bi ih pozdravili njihovi sugrađani i vidjeli njihov svečarski dio”, poručile su Čapljinke i Čapljinci koji su se okupili pred hotelom da pozdrave maturante.

Ekipa Čapljinskog portala svim maturantima želi puno sreće i uspjeha na pragu novog životnog razdoblja.