FOTO | Pavao Pavličić u Čapljini predstavio životno književno stvaralaštvo

3120

”Akademija” Čapljina i Galerija ”Tau” ugostili su ovoga tjedna jednog od najčitanijih suvremenih hrvatskih književnika – akademika Pavla Pavličića.

O životu i djelu akademika Pavličića govorili su književnica profesorica Julijana Matanović i Misjana Brkić Milinković.

”Nisam prvi put u Čapljini, ali prvi put govorim u Čapljini, pa sam stoga bio malo i uzbuđen. Bio sam ovdje prije dva mjeseca kada je Julijana govorila, bio je jako ugodan razgovor, a tako je bilo i večeras”, rekao je za Bljesak.info Pavličić.

Dodao je kako mora pohvaliti Galeriju ”Tau” i Akademiju Čapljina za mnogobrojne aktivnosti.
”Ovdje se rade važne stvari, radionice, književne večeri, to me uvijek veseli i tu počinje kultura i tako se razvija”, dodao je Pavličić.

Poručio je kako je sa Čapljincima razgovarao o svojim knjigama, te kako ga je i ovoga puta publika ugodno iznenadila svojim pitanjima.

Hrvatski akademik, književnik, prevoditelj i scenarist Pavao Pavličić rođen je 16. kolovoza 1946. godine u Vukovaru. U Vukovaru je završio Osnovnu školu i gimnaziju, a 1969. godine na zagrebačkom Sveučilištu diplomirao je komparativnu književnost i talijanski jezik.
Tezom iz područja metrike (šesta rima u hrvatskoj književnosti” doktorirao je, sada već davne, 1974. godine.

Istaknut je po pisanju kriminalističkih romana za djecu i odrasle, među kojima se nalaze: ”Trojica u Trnju”, ”Lopovska uspavanka”, ”San koji se ponavlja” i mnogi drugi.