FOTO | Kulturno-zabavnim programom u Čeljevu obilježene Lipanjske zore

5567

Svečano je sinoć bilo u Čeljevu, gdje je održan kulturno-zabavni program u povodu 25. obljetnice oslobađanja južnog dijela Hercegovine ”Lipanjske zore hrvatske Hercegovine”.

Obilježavanje je započelo misnim slavljem za poginule hrvatske branitelje te paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca za poginule hrvatske branitelje u II svjetskom ratu, poraću i Domovinskom ratu.

Manifestacija je potom nastavljena u dvorištu područne škole Čeljevo i to nastupom vokalno-instrumentalnog ansambla ”Gloria” iz Čeljeva, koji je otpjevao ”Lijepu našu”. Potom su upriličeni prigodni recitali učenika škole iz Čeljeva.

”Dvadeset i pet godina je prošlo od lipnja 1992. godine kada su postrojbe HVO-a oslobodile jedan značajan dio hrvatskog teritorija na lijevoj obali Neretve. Svake godine, pa tako i ove, na različite načine kroz različite manifestacije, obilježavamo te dane. Međutim, bez obzira je li se radi o kulturnom, zabavnom, sportskom ili bilo kojem drugom događaju, u središtu naših promišljanja su svakako poginuli branitelji, i ne samo poginuli u ovoj akciji, nego i svi oni koji su poginuli u odorama HVO-a od 1992. do 1995. godine.

To je prigodan da na poseban način pozdravim obitelji svih branitelja. Spominjemo se i onih koji su ostali invalidi ili su radnjeni, i onih koji su ostali zdravi a danas ih nazivamo braniteljima – hvala vam”, poručeno je sa skupa u Čeljevu.

Tijekom večeri dodijeljena su sportska priznanja ekipama koje su sudjelovale u malonogometnom turniru mahala koji se proteklih dana igrao u Čeljevu. Prvo mjesto osvojila je ekipa ”Gornja mahala”, drugo mjesto pripalo je ekipi ”Donja mahala”, dok je bronca pripala ekipi ”Cesta”.

Kroz dvadesetak dana Lipanjskih zora niz je manifestacija u Čapljini kojima se obilježava 25. obljetnica ove briljantne akcije koja je donijela slobodu stanovnicima južne Hercegovine i Hrvatske.