FOTO | Udruga ”Sve ostalo je glazba” priredila sjajan glazbeno – scenski kolaž

3492

Za kraj radnog tjedna organizatori Prvog međunarodnog seminara klasične glazbe ”Ardea” rezervirali su za glazbeno scenski kolaž, autorica Ivane Jelače i Frane Marije Vranković, koji se održao u crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini.

Nakon niza koncerata u sklopu navedenog seminara, Udruga ”Sve ostalo je glazba” upriličila je nezaboravni šaljivi igrokaz.

U programu na violini su nastupili Sara Brčić, Ante Slišković Ivana Jovanović i Maja Nakić, na klaviru Ivana Jelač i Maja Đokić, na gitari Jelena Lukić i Milena Đurđević te Selma Hrenovica na violončelu.

Udruga ”Sve ostalo je glazba” osnovana je krajem 2012. godine u Dubrovniku s misijom promicanja izvedbenih umjetnosti s naglaskom na klasičnu glazbu.

Na njihovom stalnom repertoaru nalaze se i scenski kolaži Šubertijada i Weltschmerz, spoj glazbe, književnosti i slikarstva.

Iz Udruge ističu kako je njihov cilj da publici bude što zanimljivije na njihovim koncertima te tako na pozornici donose igrane scene u kojima kroz priče čistačica, kuharica, knjižničarki i služavki, publika doznaje informacije o skladateljima i skladbama koje će biti izvođene unutar kolaža.

Centar za obrazovanje i kulturu ”Akademija” Čapljina organizator je ovog vrijednog seminara u kojemu Čapljinci i njihovi gosti mogu uživati u sljedeća dva dana kada će u subotu, 12. kolovoza s početkom u 20:30 sati, svoje koncerte održati polaznici Masterclassa, dok će u nedjelju, 13. kolovoza biti upriličen svečani završni koncert odabranih polaznika seminara.