FOTO | Završeno maturalno putovanje učenika Srednje škole Čapljina

3386

Maturanti Srednje škole Čapljina, početkom rujna krenuli su na maturalno putovanje u Španjolsku.

Njihovo prvo odredište bila je Italija gdje su prenoćili, a dan nakon razgledali su znamenitosti Milana.

Nakon Milana krenuli su put Cannesa te se smjestili u jedan od hotela. Narednog dana krenuli su u razgledavanje gradova na Azurnoj obali – Cannesa i Nice te ostali zadivljeni njihovim ljepotama.

Istog dana, u poslijepodnevnim satima, put ih je odveo u veličanstvenu Kneževinu Monako. Osim Monaca, posjetili su Monte Carlo, gradić koji je svojim glamurom sve ostavio bez daha.

Poslije svih navedenih destinacija i predivnog vremena provedenog u Monte Carlu maturanti su krenuli prema glavnom odredištu, a to je Lloret de Mar u Španjolskoj.

U Barceloni su Baziliku svete obitelji – Sagrada Familia i park Ciutadella te brdo Montjuic s kojeg se pruža pogled na cijeli grad. Također, imali su prigodu ući na stadion Camp Nou jednog od najvećih klubova danas, Barcelone, i posjetiti Aquarium.

Šesti dan u Španjolskoj proveli su u obilasku Costa Brave, a već sedmog dana svog putovanja, nakon napuštanja hotela, maturanti Srednje škole Čapljina zaputili su se prema Italiji.

Nezaobilazan dio putovanja bio je i posjet Veroni, a posljednji grad za obilazak je bio Venecija gdje su imali vremena za samostalno razgledavanje grada.

Nakon ugodno provedenog vremena u sunčanoj Veneciji, sretni i zadovoljni, krenuli su prema Čapljini u koju su stigli kasno u noć.

Maturanti ovim putem šalju iskrene riječi zahvale svima koji su im omogućili ovo putovanje i onima koji su organizirali krasno životno iskustvo koje će, kako kažu, pamtiti zauvijek.