FOTO/VIDEO | HKUD ”Zora” Struge/Gorica nastupilo u Garčinu

2422

U organizaciji KUD-a Vjekoslav Klaić, u Garčinu je održana tradicionalna 28. Večer folklora „Tamburica i mandolina“, a posebni gosti bili su članice i članovi HKUD-a ”Zora” Struge/Gorica iz Čapljine.

Domaćin, KUD ”Vjekoslav Klaić” autorskom pjesmom ”Hej tamburo, hej mandolino”, posebno skladanom za ovu prigodu, otvorio je ovu tradicionalnu manifestaciju.

Folkloraši iz Struga/Gorice oduševili su brojne posjetitelje u garčinskom Društvenom domu, izvedbom izvornih Hercegovačkih plesova, kao i jedinstvenom poskočicom „Linđo“.

”U Slavoniju dolazimo dosta često, ali ovo nam je prvi put da plešemo i nastupamo u Garčinu. U protekla dva mjeseca, ovo nam je već drugi put da nastupamo u Slavoniji, tako da se tu osjećamo kao domaći. Naše društvo dosta putuje i pleše, a osim toga što volimo pogledati i uživati u nastupima ostalih KUD-ova, stvaramo odlična prijateljstva i poznanstva gdje god da dođemo pa tako i ovdje u Garčin”, kazao je Nikica Martinović, predsjednik HKUD-a ”Zora” Struge/Gorica.

Osim Stružana, na ovoj manifestaciji nastupila su kulturno umjetnička društva: “7 Kaštela” iz Kaštel Gomilica, “Graničar” iz Lužana, “Tomislav” iz Sibinja, “Sveta Kata” iz Zemunika, Muška pjevačka skupina “Biđani” iz Bickog Sela i domaćin “Vjekoslav Klaić” iz Garčina.

Brojnu publiku u društvenom domu u Garčinu oduševio je i poseban gost iz Metkovića, svestrani Branko Medak, pjevač, plesač, glumac i svirač tradicijskih instrumenata.

HKUD ”Zora” Struge/Gorica je, osim nastupa na već navedenoj manifestaciji, posjetilo jezero Petnja koje je nastalo 1968. godine, crkvu svetog Ivana Krstitelja i OPG ”Paljevine” u Sibinju.